Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Glazbena večer za pamćenje na Ješkovu: Anna Moor i prijatelji uz premijerni nastup zbora RIMA

Međunarodni simpozij keramike u organizaciji udruge Motacilla Alba i Art centra Ješkovo završio je u znaku glazbe. Subotnja večer bila je rezervirana za koncert Anne Moor i prijatelja kao i premijerni nastup nedavno osnovanog pjevačkog zbora RIMA (Romana i mi amateri).

Na ovom, 11. po redu simpoziju održane su radionice na temu fantastičnih mitskih bića te kratki performansi.

Unatoč najavljenom lošem vremenu, odluka da se koncert održi vani ostala je sve do prestanka kiše koja je do predvečer neumoljivo padala.

Ispred stotinu ljudi, koliko se okupilo na Ješkovu, Anna Moor i prijatelji uz premijerni nastup zbora RIMA održali su koncert o kojem će još dugo pričati. O ovoj večeri dovoljno je prenijeti riječi direktorice Turističke zajednice Središnja Podravina Elizabete Milanović Glavice koja je na svojem Facebooku napisala:

– Prvi nastup nije mogao biti u ljepšem ambijentu i u bolje vrijeme! Hvala svima što su trpili moju tvrdoglavost da se unatoč lošoj prognozi koncert održi vani. Hvala nevjerojatno talentiranom Dinkobraz Shimac koji je sve snimao. I veliko hvala domaćinu Dragutinu Ciglaru što mi je ukazao povjerenje i dozvolio da sve ovo održimo kod njega. Hvala njegovoj prekrasnoj supruzi gospođi Ani, hvala Braci, predragom čovjeku velikog srca. Hvala Općini Gola. Na koncu jedno veliko hvala publici. Ovo je bila jedna divna večer za pamćenje.

Svoje dojmove podijelila je i sama Romana:

– Ne znam kako uopće opisati ovu sreću koju osjećam nakon našeg performansa na Ješkovu. Jedna od najsretnijih večeri u mojem glazbenom životu. Ogromna publika koja je došla na Dravu po kiši i zajedno s nama čekala da se dogodi čudo, bend koji mi se pridružio na pozornici i moj Zbor RIMA koji je prvi put zapjevao javno. Bez teksta sam i jedva sam ovo napisala. Jednostavno ne postoje riječi. Hvala Elizabeti na čudesnoj organizaciji, Dragutinu Ciglaru na gostoprimstvu i svim umjetnicima koji su bili ondje s nama i ostali na afteru. Veselim se novim Anna Moor izazovima!

Dodajmo da je koncert održan u sklopu projekta Fantastično Prekodravlje koje je podržalo Ministarstvo kulture.

Kako je izgledala večer na Ješkovu pogledajte u fotogaleriji i video zapisima u nastavku.

zatvori