Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Udrugama civilnog društva s područja županije podijeljeno 600 tisuća kuna

Udruge civilnog društva, i svojim brojem i programima koje realiziraju, predstavljaju bogatstvo Koprivničko-križevačke županije, rekao je to tijekom jutrošnjeg potpisivanja ugovora o korištenju županijskog novca župan Darko Koren.

Istaknuo je tom prilikom da je ove godine iz županijskog proračuna za rad udruga osigurano oko 600 tisuća kuna.

– Udruge smo podijelili u četiri kategorije. To su udruge branitelja i udruge s područja odgoja i obrazovanja i ostalih aktivnosti. Za njih smo osigurali 327 tisuća kuna. Dodatnih 270 tisuća kuna namijenjeno je programima udruga s područja zdravstva i osoba s invaliditetom te udruga umirovljenika – rekao je župan Darko Koren.

Braniteljske udruge za svoje su ovogodišnje programe nakon dugo godina dobile 30% novca na čemu su u županijskom Odboru za branitelje više nego zahvalni, rekao je predsjednik Siniša Pavlović ocijenivši:

– Mislim da Koprivničko-križevačka županija treba biti primjer svim gradovima i općinama u našoj županiji kako se odnosi prema udrugama. Mi smo u Odboru za branitelje organizirali koordinaciju na kojoj smo dogovorili da ne duplamo programe. Sve udruge proizašle iz Domovinskog rata postigle su zajednički stav i podijelile su programe kao što su predavanja u školama, obilježavanje obljetnica i važnih datuma… Riječ je o sinergiji i jedinstvu koji su rezultirali povećanjem sredstava koje nam županija dodjeljuje. Mislim da ćemo to opravdati na najbolji mogući način.

Župan Koren dodatno je pojasnio da se u Hrvatskoj stalno mijenjanju propisane procedure, čime se moraju prilagoditi i u županijskoj upravi. Kad je riječ o dodjeli javnog novca za realizaciju programa udruga, u Nemčićevoj su odlučili propisane procedure prilagoditi na najmanju potrebnu moguću mjeru. Osim toga, spremni su dodatno pomoći predstavnicima udruga kako bi svoje programe kvalitetno kandidirali za županijske potpore.

zatvori