Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo izgubio od Dinama, hrvatski prvak ipak je bio prejak

Nakon prvog kola i poraza u Osijeku od 2:0 Slaven Belupo je na domaćem terenu ugostio natrofejniji hrvatski klub, Dinamo Zagreb, te izgubio s 3:0.

Trener Ivica Sertić nije mogao računati na kartoniranog Vinka Međimorca, ozlijeđene Stipu Bačelića Grgića i Ivana Krstanovića te neregistriranog Festima Alidemu. U odnosu na Osijek mogao je računati na vratara Ježinu, lijevog beka Radivojevića i iskusnog stopera Tomislava Božića. Božić i Radivojević krenuli su od prve minute dok je Ježina bio na klupi.

Dok su gledatelji još sjedali na svoja mjesta Dinamo je već poveo s 1:0. Strijelac je bio Bruno Petković koji je okrenuo svog čuvara Božića i matirao nemoćnog Filipovića.

Slaven je imao dvije dobre prilike, obje preko Čanađije. Prvo je tik kraj vratnice pucao nakon polukontre i povratne lopte Davida Puclina. Druga šansa desila se nakon lošeg ispucavanja Livakovića, lopta je došla do Čanađije koji je mlako pucao te se Livaković uspio vratiti na gol.

Krajem poluvremena u al pari utakmici, Nemanja Glavčić je izgubio loptu u situaciji kad je mogao biti i suđen prekršaj nad njime, Dinamovci su krenuli u otvorenu kontru koju je za trenutak odličnom obranom spriječio vratar Filipović, nakon toga lopta se odbija do Majera koji upošljava Atiemwena koji doslovno ušetava loptom u gol za 2:0.

Drugo poluvrijeme, odmah na početku Nemanja Glavčić imao je dobar dribling i udarac s 25 metara, no bio je to lak zadatak za Livakovića. Sertić je kasnio u igru uveo Bogojevića, Godu i Mateusa Limu, no to nije donijelo nekog učinka. U 89. minuti Moro je postavio konačnih 3:0 i glatku pobjedu Dinama koji je daleko iznad svih momčadi HNL-a.

U idućem kolu Slavenaši će gostovati na Rujevici kod Rijeke. Utakmica će se igrati u subotu, 3. kolovoza, s početkom u 21 sat.

27. srpnja 2019. – drugo kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš
NK Slaven Belupo – GNK Dinamo 0:3 (0:2)
NK Slaven Belupo: Filipović – Iharoš, Božić, Nowak, Radivojević (od 82. Goda) – Čanađija, Paracki, Glavčić – Delić, Ejupi (od 76′ Lima), Puclin (od 56. Bogojević). Trener: Ivica Sertić
GNK Dinamo: Livaković – Stojanović, Perić, Lešković (od 67. Dilaver), Šitum – Moro, Gojak (od 69. Ademi), Majer – Atiemwen, Petković, Marin (od 77. Baturina). Trener: Nenad Bjelica.
Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Goran Pataki (Đakovo), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Zdenko Lovrić (Đakovo)
Delegat: Ante Vučemilović (Osijek)
Kontrolor: Alojzije Šupraha (Split)
Žuti kartoni: Božić 12′, Glavčić 27′, Radivojević 43′, Lima 86′ (Slaven Belupo); Lešković 36′, Majer 63′ (Dinamo)
Crveni kartoni: – (Slaven Belupo); – (Dinamo)
Strijelci: 0:1 Petković 4′, 0:2 Atiemwen 38′, 0:3 Moro 89′

zatvori