Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Otvorena je obnovljena cesta u Općini Legrad koja spaja Selnicu Podravsku i Kutnjak

Otvorena je novoasfaltirana dionica lokalne javne ceste u Općini Legrad koja spaja Selnicu Podravsku i Kutnjak.

Rekonstruiranu cestu u ponedjeljak, 15. srpnja, otvorili su načenik Općine Legrad Ivan Sabolić, vijećnici Predrag Posavec i Alen Dedi te ravnatelj Županijske uprave za cestu Križevci Dragutin Guzalić.

Ravnatelj Guzalić tom je prilikom župana izvijestio o modelu i dinamici rekonstrukcije te pojasnio kako su radovi izvršeni prema Planu radova pojačanog održavanja cesta za 2019. godinu.

– Na dijelu lokalne javne ceste LC 25102 Kutnjak-Selnica Podravska obnovljen je dotrajao kolnik, tzv. „bitošljunak“ s bankinama u dužini od 1.500 metara. Širina novog kolnika je duž dionice do pet metara, a ugrađena su dva sloja asfalt-betona i to nosivi izravnavajući prosječne debljine sedam centimetara te dodatno habajući debljine tri centimetra – pojasnio je tehničke detalje prilikom obilaska prometnice ravnatelj Guzalić.

Vrijednost projekta je 718,4 tisuće kuna, a Općina Legrad je sufinancirala radove u iznosu od 120 tisuća kuna. Župan je izrazio zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova te naglasio kako je zadatak Županijske uprave da u svim dijelovima u suradnji s lokalnim jedinicama osigura što bolje prometne uvjete za stanovnike Koprivničko-križevačke županije.

– Nastojimo u svim dijelovima naše županije maksimalno poboljšati prometne uvjete i obnoviti ceste koje su u našoj nadležnosti. Suradnja s lokalnom zajednicom je jako dobra i ovim putem zahvaljujem načelniku na sinergiji koju smo postigli s Općinom Legrad. Ove godine model financiranja ŽUC-a je unaprijeđen, osigurani su dodatne prihode koji su od velikog značaja upravo u ovakvim projektima – kazao je župan Koren.

Načelnik Općine Ivan Sabolić zahvalio je na dolasku te kazao kako je svima u interesu da prometovanje lokalnim cestama bude što sigurnije te kako će se u narednom periodu rješavati i preostale problematične dionice.

zatvori