Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mateo Alečković unatoč slomljenom prstu bio odličan na svom prvom Prvenstvu Hrvatske u motociklizmu

Mateo Alečković, Vedran Pintarić, Matej Jurenec i Boris Turković sudjelovali su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u motociklizmu na stazi Glavica kod Požege i ostvarili odlične rezultate.

Natjecanje je održano u četiri klase: Old Timeri, Skuteri, Brzinci i Supermoto, a utrke su se vozile oba dana vikenda.

Izvor: Mateo Alečković (Facebook).

Mateo Alečković iz Hlebina natjecao se u klasi Supermoto te je i u subotu i u nedjelju zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku. No, do tog rezultata umalo nije došao. Naime, skliski teren u nedjelju je napravio svoje.

– Na otprilike drugom krugu utrke krenuo sam u napad na 2. mjesto, no rezultat toga je bio pad. Srećom, ispred mene je bilo još sedam krugova pa sam nadoknadio zaostatak i na kraju završio na 3. mjestu. U kvalifikacijama sam zaostao samo pola sekunde od drugoplasiranog i sve u svemu jako sam zadovoljan rezultatima. Ovo mi je bila prva utrka u Prvenstvu Hrvatske – ispričao nam je Mateo.

Koprivničanac Vedran Pintarić natjecao se u klasi Superstock 600 te je također oba dana bio treći, iako je ciljao na drugo mjesto.

Prošlogodišnji prvak u klasi Oldtimer Matej Jurenec iz Koprivnice subotnju je utrku završio na prvom mjestu. Međutim, prerani start koštao ga je kazne od 20 sekundi pa je na kraju pao na četvrto mjesto. U nedjelju je odvozio bez greške i obranio titulu prvaka.

Boris Turković iz Koprivničkog Ivanca oba je dana zauzeo šesto mjesto na ljestvici. On se natjecao u klasi Big Boys.

zatvori