Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Izgradnja koprivničke dnevne bolnice u punom zamahu, Koren: Ovim projektom podižemo standard zdravstva

Radovi na projektu izgradnje i obnove koprivničke dnevne bolnice, kao i energetske obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, u punom su zamahu.

Povodom obilaska radova ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić nam je rekao:

– Nakon svih provedenih nabava 5. travnja su počeli radovi na ovom projektu koji je danas u punom zamahu. Ukupna površina je oko 4000 kvadrata, od toga 1600 čini novoizgrađena zgrada u kojoj će biti dnevna bolnica za pet kliničkih djelatnosti: fizikalna medicina, psihijatriju, neurologija, anesteziologija i dio palijativne skrbi.

Snimio Krešo Puklavec

U rekonstrukciji glavne bolničke zgrade težište je na pedijatrijskom odjelu koji se u potpunosti rekonstruira. Cijeli dio unutar glavne bolničke zgrade iznosi oko 2800 kvadrata. Očekivani završetak radova je do kraja studenog, rekao je Devčić.

Radi se i na energetskoj obnovi Zavoda za hitnu medicinu, na kojoj su radovi počeli u lipnju. Ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković nam je rekla u kojoj je izgradnja trenutno fazi:

– Trenutno se radi na fasadi te prvom katu gdje će biti prostori uprave kao i za osoblje. Nakon toga radit će se na prostoriji za reanimaciju i prijavno-dojavna jedinica, to je druga faza izgradnje s kojom bi trebali krenuti u kolovozu. Planirani tijek radova je oko pet mjeseci, završetak radova očekujemo za listopad.

Snimio Krešo Puklavec

Župan Darko Koren naglasio je kako se ovim projektom podiže standard usluge zdravstva u našoj županiji, što je u usporedbi sa zdravstvom na nacionalnoj razini pohvalna investicija:

– Činjenica je da smo unatoč globalnim problemima u zdravstvu ovim investicijama pronašli dovoljno prostora, pogotovo ako uzmemo u obzir da je zdravstvo takav sustav koji ne trpi nijedan dan zaostajanja. Prije svega, u opremi koja se svakim danom mijenja, a naravno i prostornim sadržajima. Mislim da smo se danas uvjerili da je ovo investicija na nivou kakvog smo planirali i kakvog trebamo.

Snimio Krešo Puklavec

Završetak cjelokupnog projekta, vrijednog oko 48,7 milijuna kuna, planiran je do 1. veljače kada bi dnevna bolnica i službeno trebala početi s radom.

Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
zatvori