Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO: GANZ NOVE PERFORACIJE Drugo koprivničko izdanje festivala donijele kućni teatar, ‘Biljno sljepilo’ i multimedijalni performans

Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa jučer je održan u Koprivnici.

Homesick festival – kućno kazalište u svojem je domu ugostio nezavisni gradski vijećnik Antonio Grgić čemu je prisustvovalo desetak ljudi. Svoje je dojmove Grgić podijelio s okupljenima nešto iza 21 sat u prostorima FUNK-a na koprivničkom Kampusu, prilikom predstavljanja instalacije “Biljno sljepilo” umjetnika Vitra Drinkovića.

Vitar Drinković nije nepoznat koprivničkoj publici, budući da je svoje umjetničke instalacije predstavljao u AK Galeriji prije nekoliko godina. “Biljno sljepilo” nova je instalacija koja je sinoć postavljena u FUNK-u. Radi se o zanimljivoj instalaciji gdje je biljka senzorima spojena na Arduino i RGB reflektore. Na čovjekov dodir mijenjaju se boje svjetla.

Pokazatelj je to kako su biljke živa bića koje također komuniciraju s nama, na što čovjek u svakodnevici ne obraća pažnju.

Nakon njega na red je došao Marko Jović, inače apsolvent diplomskog studija medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. On se predstavio multimedijalnom instalacijom “Inner hidden” kojom se kroz video, fotografiju i zvuk autor bavi problematikom mentalnog zdravlja.

Kako je to sinoć izgledalo možete vidjeti u fotogaleriji koju donosimo u nastavku.

zatvori