Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Državno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak u tijeku je na Šoderici i Jegenišu

Trodnevno ribolovno natjecanje – Kup Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak otvoreno je u petak na jezeru Šoderica.

Domaćinstvo završnice Kupa pripalo je Športsko-ribolovnom savezu Koprivničko-križevačke županije, a natjecanje na kojem će u tri dana nastupiti više od 400 sudionika iz Hrvatske.

– Ovo natjecanje je veliki i eminentni sportski događaj u našoj županiji. Ribolov kako rekreativni tako i ovaj natjecateljski kod nas ima dugu tradiciju i naše ekipe ostvaruju vrhunske rezultate na čemu im još jednom čestitam. Drago nam je da se ovakva manifestacija koju Županija podupire financijski održava u sklopu programa Ljeta na Šoderici kojim želimo ovaj naš biser i „podravsko more“ iskoristiti na najbolji mogući način. Ovo je sigurno jedan od najatraktivnijih događaja u sklopu programa i stoga zahvaljujem svim organizatorima, načelnicima općina, turističkim zajednicama koji su doprinijeli svojim angažmanom, a vama želim da ostvarite dobre rezultate, sretni odete i ponovno se vratite u našu županiju – poručio je natjecateljima župan Darko Koren.

Prisutnima se obratio i predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak koji je kazao kako je ovo najznačajnije ribolovno natjecanje koje se organiziralo na jezeru Šoderica od osnutka županijskog saveza:

– Želim da vam ovo natjecanje prođe u odličnom raspoloženju i da steknete lijepe uspomene kod nas. Na našem području imamo oko 3000 ribiča, a ovdje gdje se natječete je naše Podravsko more – kazao je Petak.

Natjecateljima su se prigodnim riječima obratili i načelnik Općine Drnje Petar Dombaj te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, koji su pozdravili natjecatelje, zahvalili Županiji na pomoći u organizaciji te istaknuli dobro međusobnu suradnju između općina. Program otvorenja upotpunili su i članovi KUD-a Gruntovec.

Natjecanje se održava od petka 12. srpnja do nedjelje 14. srpnja na jezerima Šoderica i Jegeniš što je prava prilika da se na jednom mjestu dožive sve čari ribolova kao sportske discipline.

Program natjecanja

Subota, 13.7.
06,00 – 06,30 Izvlačenje startnih brojeva u prostorijama ribičkog doma ŠRK Koprivnica
06,30 – 07,00 Odlazak na startna mjesta
07,00 – 09,00 Pripreme za natjecanje
09,00 – 12,00 Natjecanje – vrijede zakonom propisana ograničenja po vrsti i veličini
13,30 Sastanak s kapetanima ekipa u prostorijama ribičkog doma ŠRK Koprivnica

Nedjelja, 14.7.
06,00 – 06,30 Izvlačenje startnih brojeva u prostorijama ribičkog doma ŠRK Koprivnica
06,30 – 07,00 Odlazak na startna mjesta
07,00 – 09,00 Pripreme za natjecanje
09,00 -12,00 Natjecanje – vrijede zakonom propisana ograničenja po vrsti i veličini
15,00 Proglašenje rezultata, svečani ručak i zatvaranje natjecanja – u restoranu Zrinski u Koprivnici

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori