Petak, 29. ožujka 2024.

FEST JAZZA IDE DALJE Večeras nastupaju izvođači iz Hrvatske i Indije uz glazbenu radionicu za najmlađe i predstavljanje mladih nada jazza

Nastupom Chuija i Jazz orkestra HRT-a te Sharón Clark i Mattiasa Nilssona sinoć je otvoren peti po redu Fest jazza u Koprivnici.

Festivalski glazbeni program nastavlja se večeras na pozornici na glavnom gradskom trgu. Dravi.info ga je najavio jedan od organizatora, Marin Hraščanec iz Jazz kluba Koprivnica:

– Danas imamo “sraz dviju nacija”. U 20:30 nastupa hrvatski jazz sastav Borna Šercar’s Jazziana Croatica, a od 22 sata indijski The Bodhisattva Trio koji dolazi iz Calcutte i New Delhija. Ovaj nastup ima dodatni značaj jer ove godine slavimo kulturnu suradnju Indije i Hrvatske.

>> FOTO/VIDEO: FEST JAZZA Počeo je vrhunski glazbeni festival u Koprivnici, prvog dana predstavila se domaća i prekooceanska imena

U ponoć, program s trga seli u Nautilus:

– Tamo će biti održan program Jazz Newbies, što znači mladci u jazzu. Nastupit će The Quartet, jako dobri mladi glazbenici iz Varaždina. Nakon njihovog koncerta slijedi jam session, pa pozivam sve glazbenike, ali i ostale znatiželjnike da nam se pridruže – najavio je Hraščanec.

A u sklopu Fest jazza i ove će godine biti održana glazbena radionica za najmlađe “Zika, zika, muzika”. Počinje u 12:30 u Domu mladih, vodit će ju Lucija Stanojević koja će djecu predškolske i školske dobi podučiti kako od otpadnih materijala izraditi glazbene instrumente. A od ove godine, uz geslo “Dijelimo radost i glazbu”, Fest jazza ima još jedan moto:

– Imamo još jednu krilaticu: Bez plastike! Mi glazbenici tako se zalažemo protiv plastike te za korištenje održive ambalaže, poput papirnatih vrećica i čaša – poručio je Hraščanec.

Fest jazza nastavlja se sutra. Dio programa spojen je sa županijskom manifestacijom Dani povrća pa će, u skladu s tradicijom, na pozornici na Zrinskom trgu prijepodne nastupiti Puhački orkestar DVD-a Virje. U Martinovki će, pak, biti održana još jedna Vinilija. Bit će to i više nego dobar uvod u večernje koncerte i samo finale ovogodišnjeg festivala. Za kraj će nastupiti Marko Churnchetz & Jonathan Hoard te slovenski Ecliptic, a u after-programu u Nautilusu koprivnički glazbenici okupljeni u skupinu nazvanu Midnight Delight.

FEST JAZZA KOPRIVNICA 2019. – PROGRAM
4. – 6. srpnja 2019.

5.7. (petak)
12:30 – 18:00 “Zika, zika, muzika!” – glazbene radionice za djecu, Dom mladih Koprivnica
20:30 Borna Šercar’s Jazziana Croatica (HR), Zrinski trg
22:00 The Bodhisattwa Trio (IND), Zrinski trg
Jazz Newbies (“The Quartet” + jam session), Nautilus

6.7. (subota)
10:00 Puhački orkestar Virje (Jutarnji jazz & Dani povrća) – Zrinski trg
9:00 – 15:00 Vinilija – prodajna izložba gramofonskih ploča, Šareni dućan
20:30 Marko Churnchetz & Jonathan Hoard (SLO/SAD), Zrinski trg
22:00 Ecliptic (SLO), Zrinski trg
After Fest Jazza (Midnight Delight), Nautilus

U slučaju lošeg vremena, koncerti će se održati u Domu mladih Koprivnica.

zatvori