Petak, 19. travnja 2024.

Dora Mesić i Slavica Trgovac Martan prve su magistrice novinarstva diplomskog studija na Sveučilištu Sjever

Donedavne studentice, a od danas magistrice novinarstva, Dora Mesić i Slavica Trgovac Martan danas su obranile svoje diplomske radove i tako stekle titulu mag. nov. na diplomskom studiju novinarstva Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Tako su Dora iz Koprivnice i Slavica iz Bjelovara prve koje su diplomirale na diplomskom studiju novinarstva u Koprivnici koji je krenuo prije dvije godine.

– Boravak na Sjeveru bio je sjajan. Ovdje sam došla studirati s nekih 10 godina iskustva rada u medijima. Međutim, u ovih pet godina mogu reći da sam puno naučila. Najviše zahvaljujući profesorima koji su uvijek otvoreni, susretljivi i spremni na suradnju. Također, zahvaljujući i kvalitetnom programu koji podrazumijeva puno praktičnog rada. Istovremeno, studij otvara nova vrata i vidike zbog kojih sam i sama htjela otkriti i naučiti neke nove stvari – rekla je Slavica Trgovac Martan, inače urednica na Alfa radiju sa sjedištem u Bjelovaru.

– Dojmovi studiranja na Sjeveru su odlični, fakultet mi je pružio mogućnost da se razvijem u više smjerova, nije samo striktno novinarstvo. Ja sam, recimo, zaposlena u digitalnom marketingu u čemu mi je pomogao i ovaj studij. Za konkretno mjesto tražio se i magistar novinarstva kao i sveobuhvatan pristup učenju i novinarstvu – podijelila je svoje dojmove i Dora Mesić.

Obje novopečene magistrice novinarstva obranile su svoje diplomske radove pod mentorstvom docentice dr.sc. Lidije Dujić. Čestitamo!

zatvori