Četvrtak, 18. travnja 2024.

PREKO POLA SVIJETA Mladi Dino Jakopanec bio je među najboljima u vožnji jet skija u dalekoj Kini

Mladi Koprivničanac Dino Jakopanec (17) proteklog je vikenda svoj jet ski provozao vodama na drugom kraju svijeta. Sudjelovao je, naime, na međunarodnom natjecanju motoriziranih plovila održanom u gradu Panzhihua na jugozapadu Kine.

Bila mu je to ujedno i prva takva utrka u ovakom natjecanju na sjedećem sparku – inače vozi stojeći jet i natječe se u međunarodnim Alpe-Adria jet ski utrkama. Finalne utrke odvozio je jučer, u konkurenciji od 32 vozača iz cijelog svijeta probio se među osam najboljih za dvije završne utrke. U prvoj utrci bio je peti, a u drugoj osmi, što mu je sveukupno donijelo šesto mjesto i plasman među najbolje vozače sparka.

U Kini je proveo četiri dana i predstavljao je sebe, svoju obitelj, Koprivnicu i Hrvatsku. “Iznimna snaga, volja, izdržljivost potrebna je za ovu vrstu sporta, a potrebno je pokazati i individualnu upornost da bi uspio izvan medijski priznatih sportova. (…) Dino je dao sve od sebe da ode u Kinu, mi smo ga kao roditelji podržali i uz njega smo sto posto jer jedino tako dijete može uspjeti. Ovo natjecanje dat će mu veliko životno iskustvo i poticaj za dalje”, napisala je njegova majka Danijela na Facebooku.

Dino je član Jet ski kluba RACER iz Koprivnice. Nedavno smo ga vidjeli u akciji na Jarunu gdje se natjecao na Europskom jet ski prvenstvu zajedno s Ivanom Hudoletnjakom.

U Hrvatsku se vraća u utorak navečer. Čestitamo mu na odličnom nastupu!

zatvori