Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ususret Danima kulturne baštine i 13. Međunarodnom festivalu folklora ‘Iz bakine škrinje’, Šešić: Koprivnica će na tri dana biti turistički kulturni centar

Dani kulturne baštine i 13. po redu Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’ ove se godine održavaju od 11. do 14. srpnja.

Festival je mjesto susreta različitih kultura, upoznavanja, učenja i razvijanja poštovanja i prijateljstva među narodima. Našem će se festivalu pridružiti i gosti iz drugih država: od sveukupno 240 sudionika, čak 170 dolazi iz inozemstva.

Dane i festival najavio je dožupan Ratimir Ljubić riječima:

– Cilj festivala je prezentirati bogatstvo nošnji, glazbe, plesa i običaja, kako Podravine i Prigorja, tako i gostiju iz drugih zemalja koji će biti ovdje i stvoriti temelje za buduću suradnju.

Snimio Krešo Puklavec

Nada Šešić iz Folklornog ansambla Koprivnica kao jedna od organizatorica o samoj manifestaciji više je rekla:

– To je jedini međunarodni folklorni festival u ovoj regiji. Čitava sjeverozapadna Hrvatska gravitira prema našem festivalu budući da je jedini takvog tipa. U tri će dana tako Koprivnica postati turistički kulturni centar.

Program službeno počinje ovoga petka u Legradu u prostoru evangeličke crkve kod domaćina, KUD-a Zrin. Drugi dan festivala nastavlja se u prostoru koprivničkog Doma mladih, da bi završni program bio u domovima za starije i nemoćne u Koprivnici i Križevcima.

Također, ususret festivalu postavljena je i prigodna izložba u koprivničkoj Gradskoj knjižnici koja će se moći razgledati do 15. srpnja, zaključila je Šešić.

zatvori