Petak, 19. travnja 2024.

DAN OPĆINE NOVIGRAD PODRAVSKI Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća, dodijeljena priznanja i održan kulturno-umjetnički program

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom proslave Dana Općine Novigrad Podravski i blagdana Župe Rastanak svetih apostola održana je na sam Dan općine, 15. srpnja i to u Društvenom domu Delovi.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Levak koji je pozdravio sve prisutne te se osvrnuo na rad Općinskog vijeća u protekloj godini, nakon čega je načelnik Općine Zdravko Brljek prezentirao brojne projekte koje je Općina provela i započela od početka mandata. Ujedno je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da Općina realizira ovoliko dobrih i značajnih stvari za sve mještane. Djelić radova uzvanicima je prikazan i u kratkom filmu.

Čestitku je ispred prisutnih načelnica, načelnika i gradonačelnika svim mještanima općine Novigrad Podravski uputio Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, dok su se prigodnim riječima obratili i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik podravsko-prigorskog župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Mladen Mađer, saborski zastupnik Davorko Vidović i Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda. Svi su pohvalili Općinu Novigrad Podravski kao primjer uspješne sredine, ugodnog života i zadovoljnih ljudi te vodstvu Općine zaželjeli realizaciju svih zacrtanih planova.

Sjednici su prisustvovali i načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, župnik Ljuban Škraba, načelnici i zamjenici susjednih općina, općinski vijećnici te predstavnici udruga i društava s područja općine.

Bila je to prilika i za dodjelu javnih priznanja. Zahvalnice za dobrovoljno darivanje krvi primili su Ivan Lacković, Željko Klasan, Josip Špehar, Zvonko Mihaljev i Ivan Matota, dok je Priznanje Općine Novigrad Podravski dobio Petar Rac za 152 dobrovoljna darivanja krvi.

Zahvalu za društvenu aktivnost primile su Marija Trepotec, predsjednica Udruge žena Novigrad Podravski i Draženka Mihoković, predsjednica Udruge žena Delovi.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski i KUD Delovi.

zatvori