Četvrtak, 18. travnja 2024.

Anna Moor održat će koncert na jezeru Ješkovo, bit će i gosti iznenađenja

Koprivnička glazbenica Anna Moor održat će koncert na Ješkovu. Kako je najavila Elizabeta Milanović Glavica, direktorica Turističke zajednice Središnja Podravina, Anna Moor će na Ješkovu nastupiti u pratnji ovdašnjih vrsnih glazbenika.

To su Marin Hraščanec na klaviru, Luigi Mjeda na bas gitari, Davor Lakuš na bubnjevima te Rajnard i Helena Hraščanec kao back vokali. U najavljenom repertoaru su etno, jazz i r’n’b.

Kao posebno iznenađenje nastupit će nedavno osnovan zbor RIMA, kojega vodi sama Anna Moor. Koncert na Ješkovu bit će održan u subotu, 13. srpnja u organizaciji Općine Gola, Art centra Ješkovo i Turističke zajednice Središnja Podravina uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture koje je osiguralo novac u sklopu projekta “Fantastično Prekodravlje” – programa za povećanje publike u kulturi.

Treba li podsjetiti da je Anna Moor koprivnička glazbenica rođena pod imenom Romana Pavliša? Iznimno je aktivna na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Objavila je dva singla (Lutak i Svjetovi), a uskoro planira objaviti i treći. Ove je godine nastupila na Zagrebačkom festivalu. Njen glazbeni put vrlo je šarolik, ali je oduvijek isprepleten etnom, jazzom i klasikom, bluesom i gospelom.

Osim svojim autorskim projektima, surađuje u nekoliko glazbenih projekata njegujući različite glazbene stilove. To su Gelato Sisters, Soul Sisters, Frann, Groovebox… Uvijek rado nastupa u rodnom gradu i Podravini, pa je na nagovor majke preuzela vođenje zbora Rima, a pomogla je i u majčinom rodnom Kunovcu u stvaranju himne tamošnje udruge žena.

zatvori