Petak, 19. travnja 2024.

6. operativno vatrogasno natjecanje ”Domaji 1957.”

U nedjelju, 7. srpnja, Dobrovoljno vatrogasno društvo Domaji organiziralo je 6. operativno vatrogasno natjecanje ”Domaji 1957.”, na kojem je sudjelovalo 12 ekipa i to DVD Jankovac, DVD Ladislav, DVD Gornja Velika, DVD Donji Maslarac, DVD Lučelnica, DVD Sesvetski Kraljevec, DVD Mala Črešnjevica, DVD Sveta Marija, DVD Kunovec, DVD Gola, DVD Otočka i DVD Rakovec.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Sokolovac i VZO Sokolovac, a bilo je organizirano na način da su vatrogasne ekipe sastavljene od pet do sedam članova rješavale taktičke zadatke na nekoliko različitih lokacija na području Domaja i Jankovca.

Vatrogasne ekipe i suce postrojio je zapovjednik VZO Sokolovac i DVD-a Domaji Dejan Ban, predavši prijavak glavnom zapovjedniku HVZ-a Slavku Tucakoviću koji je potom izvršio smotru.

Svima nazočnima pozdravnim riječima obratili su se glavni zapovjednik HVZ-a Slavko Tucaković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj i predsjednik DVD-a Domaji Alen Radić.

Svečanom otvaranju natjecanja nazočili su i predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic, te mnogobrojni gosti i mještani Domaja.

Domaćini su za natjecateljske ekipe pripremili devet različitih zadataka koji su se morali što žurnije izvršiti, a koncipirane na način da su izazovni, zahtijevaju timski duh i snalažljivost te znanja stečena na osnovnoj vatrogasnoj obuci. Detalji taktičkih zadataka ekipama su bili prezentirani i objašnjeni na samo vježbalištu.

Na žalost, ove godine zbog veoma loših vremenskih uvjeta sve ekipe nisu uspjele odraditi
svih 9 zadanih zadataka, te su organizatori bili prisiljeni ocijeniti svim ekipama samo prve 4 vježbe/zadatka.

Nakon izvršenih četiri vježbe/zadatka, najuspješnijima su se pokazali vatrogasci iz DVD-a Rakovec koji su osvojili prvo mjesto ispred DVD-a Otočke kao drugih te DVD-a Gole koji su bili treći. Ove godine, ”drvene” medalje za osvojeno četvrto mjesto pripale su DVD-u Kunovec.

Po završetku natjecanja prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednik DVD-a Alen Radić, zapovjednik Dejan Ban, predsjednik VZO Zlatko Blažic, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj i predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin.
Zahvalnice, medalje i pehare članovima ekipa kao i zahvalnice pokroviteljima i sponzorima uručili su zapovjednik Dejan Ban i predsjednik Alen Radić.

Operativno natjecanje vatrogasaca u Domajima primjer je dobre i kvalitetne organizacije te sudjelovanje brojnih članova DVD-a u realizaciji svih potrebitih poslova. Svim članovima treba čestitati na velikom trudu i angažmanu a posebice Alenu Radiću, Dejanu Banu, Bolti Talanu i Miroslavu Kovačeku, koji su svakog trenutka bili tu, dostupni svima…također, treba pohvaliti i mlade članove koji su od samog početka natjecanja bili na vježbalištima.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori