Utorak, 26. ožujka 2024.

4. DANI MUZEJA GRADA KOPRIVNICE Brojni programi i slobodan ulaz

Iz programa izdvajamo predstavljanje Kulturnog vodiča Koprivnice i izložbu Arbor mundi

Kraj srpnja donosi još jedne Dane Muzeja grada Koprivnice i u tri dana, od 25. do 27. srpnja 2019. godine, obilježit ćemo 68. godišnjicu otvorenja prvog postava Muzeja. Posjetitelji će i ove godine moći posjetiti brojna događanja koja će se odvijati u svim muzejskim prostorima.

Muzejski i galerijski objekti u Koprivnici otvoreni su od ponedjeljka do nedjelje tijekom čitave godine pa će u četvrtak, 25. srpnja muzealci zatvoriti vrata na jedan dan i obići aktualna arheološka iskopavanja na lokalitetu Koprivnički Ivanec – Log / Parag, centralno muzejsko spremište, Spomen-područje Danicu i na kraju izdvojene zbirke u Peterancu.

Petak, 26. srpnja će obilježiti dva večernja događanja: predstavljanje Kulturnog vodiča Koprivnice u 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić i otvorenje izložbe Arbor mundi od 20 sati u Galeriji Koprivnica. Potaknuti brojnim upitima osnovnoškolaca o koprivničkoj kulturnoj baštini, koprivnički kustosi osmislili su vodič za mlade koji će na primjeren način educirati o prostoru grada. Osim kratkih i jezikom prilagođenih tekstova, knjižicu će pratiti bogati fotografski prilozi i ilustracije Darka Markića kako bi što jednostavnije doprla do najmlađih korisnika.

Nakon predstavljanja Vodiča posjetitelje čeka otvorenje studijske izložbe Arbor mundi: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki. Izložba donosi priču o ovom često korištenom materijalu kroz različite predmete iz zbirki Muzeja, obuhvatit će predodžbe o stablima i drveću, vjerovanja te brojne uporabne i umjetničke predmete. Predstavit će se arheološki i povijesni uporabni i ukrasni predmeti, tradicijsko oblikovanje drvenih predmeta i folklorni likovni izraz.

Trećeg dana 4. Dana Muzeja grada Koprivnice, u subotu 27. srpnja, svim posjetiteljima bit će omogućen besplatan ulaz uz razgovor i vodstva, a planirano je izlaganje o koprivničkoj “novoj arheologiji” kroz 20-ak “štikleca” s brojnih provedenih arheoloških iskopavanja u posljednjih 10 godina.

zatvori