Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Župan Koren uručio nagrade učenicima koji su bili najbolji na natjecanjima i onima koji putuju na olimpijade znanja

Ove je godine posebno nagrađeno četvero učenika koji su se kvalificirali u timove za međunarodne olimpijade znanja

Župan Darko Koren danas je primio i nagradio najbolje učenike s područja Koprivničko-križevačke županije u ovoj školskoj godini. Riječ je o učenicima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto pojedinačno, odnosno prvo ili drugo mjesto ekipno na državnim natjecanjima.

Župan Koren posebno je zadovoljan time što je ove godine izvrsnih učenika bilo za oko četvrtinu više nego lani, pa je i Županija izdvojila više sredstava za njihove nagrade:

– Prošle je godine oko 1600 učenika sudjelovalo na raznim natjecanjima, a ove godine više od 2000. Tako smo i fond nagrada sa 150 tisuća podigli na 200 tisuća kuna, a otprilike je 170 učenika sudjelovalo na državnim natjecanjima u ovoj školskoj godini. Tako da vidimo trend koji ukazuje na to da je sve više i više učenika koji spadaju u kategoriju izvrsnosti.

Snimio Marko Posavec.

Ove je godine s po 1000 kuna posebno nagrađeno četvero učenika koji su se kvalificirali u timove za međunarodne olimpijade znanja. Među njima je i Luka Rogoz, učenik 2. razreda Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca koji će kao član hrvatskog tima nastupiti na geografskoj olimpijadi u Hong Kongu:

– Potreban je cjelogodišnji rad, od početka školske godine treba svaku lekciju temeljito proučiti i pripremiti se što je bolje moguće za školsko, županijsko i državno natjecanje, i treba imati kontinuitet da se svake godine dođe na državno natjecanje.

Preostalo troje olimpijaca su Luka Meštrović iz križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog koji će nastupiti na olimpijadi iz fizike u Izraelu te Luka ListMarta Kunštić iz Gimnazije “Fran Galović”; Luka ide na olimpijadu iz kemije u Pariz, a Marta na olimpijadu iz astronomije i astrofizike u Mađarsku.

Županija je ove godine ukupno nagradila 41 učenika, 8 ekipa i 34 mentora.

zatvori