Četvrtak, 25. travnja 2024.

ŽNL IKONE U džep je spremio i Armina Hodžića, a rekordnih osam puta podizao je pehar pobjednika Županijskog kupa

U suradnji sa Županijskim ikonama jednom tjedno objavit ćemo priču o ikonama iz županijskog nogometa Koprivničko-križevačke županije. Prošli tjedan pisali smo o Žarku Bastašiću, a sljedeća priča je o najtrofejnijem županijskom nogometašu– Dubravku Gažiju.

Za popularnog Dudoja vrijedi uzrečica o dobrom vinu – što je starije to je bolje, a upravo je identična situacija i kod njega. Apsolutna je legenda Panonije iz Peteranca i Borca iz Imbriovca, a u karijeri je nastupao još za NK Koprivnicu, Mladost iz Malog Otoka i Slogu iz Koprivničkog Ivanca.

Za Županijski nogometni kup s pravom se može reći da je njegovo natjecanje jer je s ukupno osam titula, koliko ih je osvojio kao igrač Koprivnice i Borca, apsolutni županijski rekorder što se tiče pobjednika Županijskog nogometnog kupa.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Osim stasa i glasa, Dudoja krasi i topovska ljevica, a posljednjih je nekoliko sezona bila glavna obrambena uzdanica Borca iz Imbriovca. Kao nagrada za sve što je učinio za županijski i imbriovečki nogomet došla mu je utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv zagrebačkog Dinama u kojoj je u prvom poluvremenu doslovno u džep pospremio dvadesetak godina mlađeg bosanskohercegovačkog reprezentativca Armina Hodžića.

Snimio Marko Posavec.

Prava je šteta što ga je prošle sezone zadesila teška ozljeda koljena jer bi bez sumnje nastavio očitavati nogometne lekcije ‘velikim zvijezdama’ koje moraju pojesti još puno žganaca da bi mogle uživati respekt i status kakav je on dugogodišnjim požrtvovnim i kvalitetnim igrama stekao.

Snimio Marko Posavec.

Jedan od najdugovječnijih i najtrofejnijih igrača na županijskim terenima – Dubravko Gaži ‘Dudo’.

Podaci preuzeti s Facebook stranice Županijske ikone.

zatvori