Srijeda, 24. travnja 2024.

Završena izgradnja fekalne kanalizacije naselja Gola

Druga faza izgradnje fekalne kanalizacijske mreže u naselju Gola završena je krajem svibnja.

Radovi u sklopu aglomeracije Gola su se izvodili od 24. srpnja prošle godine i izgrađeno je ukupno 2.840 m kanalizacijskih cjevovoda u Dravskoj ulici i Ul. Petra Preradovića u Goli.

Izgrađena je i jedna prepumpna stanica. Vrijednost izvedenih radova na izgradnji kanalizacijske mreže je oko 3,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a investicija je financirana sredstvima Hrvatskih voda 80% iz programa EIB/CEIB, a preostali iznos od 20% financiran je sredstvima Općine Gola.

Drugom fazom završena je izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Gola u koju je ukupno uloženo oko 17,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a izgrađeno je ukupno 5,0 km kanalizacijskih cjevovoda, 3 prepumpne stanice i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda za to područje aglomeracije.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda izgrađen je u 2017. godini, a stavljen je u funkciju s početkom 2018. godine po dobivenoj uporabnoj i vodopravnoj dozvoli, i čini zasebni funkcionalni sustav odvodnje otpadnih voda (aglomeraciju) u nadležnosti Koprivničkih voda.

Lokacija UPOV-a Gola je uz sam granični prijelaz s Republikom Mađarskom, uz potok Ždalicu koji služi za prihvat pročišćenih otpadnih voda s uređaja.

U sklopu izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Gola izgrađeni su i kanalizacijski priključci u građevinske parcele što će pojednostaviti postupak priključenja i olakšati mještanima naselja Gola financijski trošak priključenja na sustav javne odvodnje na koji su se obvezni priključiti u narednih 12 mjeseci sukladno obvezama iz Zakona o vodama.

zatvori