Petak, 29. ožujka 2024.

Završen projekt ‘Srce na kotačima’ u sklopu kojega je 200 obitelji s područja 11 općina dobilo pakete s prehrambenim namirnicama

Projekt ‘Srce na kotačima’, za koji su Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisali Ugovor o dodjeli financijskih sredstava, uspješno je priveden kraju.

Gradsko Društvo Crvenog križa Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2018. godinu koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i temeljem sklopljenog ugovora koprivničkom Crvenom križu odobreno je 30.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta bio je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 općina, a ugovorom su odobrena sredstva za 200 paketa koje su na kućne adrese korisnika dostavili predsjednici općinskih društava Crvenog križa i volonteri u svih 11 općina na području djelovanja Gradskog Društva Crvenog križa Koprivnica. Paketi su obuhvaćali osnovne prehrambene namirnice (brašno, ulje, sol, šećer, riža, tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) te šampon, sapun i toaletni papir.

Projekt je trajao šest mjeseci, a osim nabavke i podjele paketa, u sklopu projekta održana je i edukacija o Zakonu o humanitarnoj pomoći i Zakonu o volonterstvu za volontere koji su sudjelovali u projektu. Edukacija je bila namijenjena predsjednicima općinskih društava Crvenog križa te volonterima iz svake općine, a stečena nova znanja o volontiranju polaznici edukacije prenijeli su u općinska društva Crvenog križa s ciljem suradnje s postojećim i budućim volonterima koji će pružati socijalnu podršku stanovnicima na svojem području.

– S obzirom na to da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt ‘Srce na kotačima’ pridonio je dodatnoj pomoći u hrani stanovnicima s područja 11 općina kojima ćemo barem malo olakšati svakodnevnicu – poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

 

zatvori