Utorak, 26. ožujka 2024.

Vijećnici Općine Kalnik usvojili rebalans proračuna, oporbe nije bilo na sjednici

14. sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik održana je u nedjelju. Na dnevnom redu bilo je 11 točaka, a najvažnija je bila Izmjena i dopuna Proračuna Općine Kalnik za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu.

Sjednica je trajala jedan sat, a na njoj ponovno nije bilo vijećnika iz redova opozicije, premda se radilo o važnim točkama za daljnje funkcioniranje Općine. Izglasanim rebalansom proračun Općine smanjen je za 514 tisuća kuna, čime je, kako je pojasnila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Jasmina Žibrin, pokriven manjak iz 2018. godine. Tako proračun Općine Kalnik iznosi nešto više od 28 milijuna kuna.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i program o izmjenama i dopunama programa građenja komunalne infrastrukture na području Općine Kalnik u 2019. godini; program o izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju na području Općine Kalnik u 2019. godini; program o izmjeni i dopuni Programa prostornog uređenja i unapređenja stanovanja na području Općine Kalnik u 2019. godini; odluku o komunalnom redu na području Općine Kalnik; odluku o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu na području Općine Kalnik; odluku o donošenju Plana djelovanja Općine Kalnik u području prirodnih nepogoda za 2019. godinu; odluku o subvencioniranju troškova rada Dječjeg vrtića “Kalnički jaglac” te zaključak o usklađenju Plana zaštite od požara Općine Kalnik za 2019. godinu.

Rješenje o osnivanju Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i imenovanju njegovih članova na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća Igora Tomića skinuto je s dnevnog reda, budući da nisu bila poznata imena članova povjerenstva te će se povjerenstvo imenovati na sljedećoj sjednici, nakon ljetne stanke.

Foto: Prigorski.hr
Foto: Prigorski.hr
Foto: Prigorski.hr
Foto: Prigorski.hr
Foto: Prigorski.hr
Foto: Prigorski.hr
Foto: Prigorski.hr
zatvori