Utorak, 23. travnja 2024.

VIDEO Hojsak i Novosel obradili hit pjesmu Paradise City grupe Guns’n’Roses na tamburi i kontrabasu

Glazbeni duo Hojsak&Novosel, kojeg čine Tihomir Hojsak rodom iz Drnja i Filip Novosel, javnosti su predstavili novi spot. Ovog puta obradili su hit pjesmu Paradise City grupe Guns’n’Roses.

Duo Hojsak&Novosel započeli su svoju zajedničku glazbenu priču u siječnju 2016. godine kao “Bow vs. Plectrum” (Gudalo protiv trzalice). Već su samim početkom svog djelovanja pokazali raskoš svojih talenata.

Dva žičana instrumenta, tambura i kontrabas, u rukama Filipa i Tihomira zvuče orginalno i energično, drugačije. Upravo zbog zanimljivog pristupa glazbi, dobili su priliku nastupati diljem Hrvatske i svijeta te se probili u sam vrh svjetske glazbene scene, a ni nagrade nisu izostale. Ovaj je talentirani dvojac nominiran je šest puta, te je na koncu osvojio diskografsku nagradu Porin 2018. godine u kategoriji “Najbolja instrumentalna izvedba – izvan klasične i jazz glazbe” za izvedbu “Divji cvit” Zatana Stipišića Gibonnija u suradnji s Vlatkom Stefanovskim.

Hojsak&Novosel na najbolji način spajaju hrvatsku tradiciju sa suvremenim glazbenim izričajem. To se može čuti i u obradi pjesme Paradise city koju prati i zanimljiv spot.

Pogledajte i poslušajte kako to zvuči kad se tambura i kontrabas spoje u inače velikom rock hitu.

zatvori