Četvrtak, 25. travnja 2024.

VELIKI USPJEH Marko Lucijan Hraščanec osvojio nagradu za najbolju glazbu u predstavi na lutkarskom festivalu SLUK

Mladi koprivnički kantautor Marko Lucijan Hraščanec, poznat i kao Gentleman, ostvario je veliki uspjeh na ovogodišnjem lutkarskom festivalu “SLUK” koji je od 27. svibnja do 2. lipnja održan u Osijeku.

Marko Lucijan Hraščanec dobio je nagradu za najbolju glazbu u kazališnoj predstavi “Dindim, o nježnosti” Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina s kojom već duže vrijeme uspješno surađuje. Predstava je dobila još dvije nagrade: nagradu za najbolju mušku glumu – animaciju i nagradu za najbolji tekst.

– Nagrada se dodjeljuje jednoglasno Marku Lucijanu Hraščancu za predstavu “Dindim, o nježnosti” Umjetničke organizacije Gllugl Varaždin. Glazba se odlikuje visokom tonskom produkcijom koju prate jednako visoki estetski standardi suvremenosti. U bogatoj konkurenciji istaknuo se minimalistički pristup koji osvaja svojom nenametljivošću – stoji u službenom obrazloženju nagrade.

Predstava “Dindim, o nježnosti” nastala je prema istinitom događaju u Riu de Janieru, gdje jedan starac postaje najbolji prijatelj mageljanskom pingvinu.

Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske (SLUK) je kazališni festival posvećen isključivo hrvatskoj lutkarskoj umjetnosti i mjesto je susreta najboljih lutkarskih ostvarenja u državi. Prvi SLUK održan je u Opatiji 1969. godine, a od 1977. održava se u Osijeku u organizaciji Dječjeg kazališta “Branka Mihaljevića” i nekoliko osječkih insitutucija kulture. SLUK je natjecateljskog karaktera, a tijekom godina postao je sve uspješniji i sadržajno bolji, te rado ugošćuje i kazališta iz susjednih zemalja.

zatvori