Četvrtak, 25. travnja 2024.

Starčevićevom bi se uskoro moglo voziti u dva smjera, a vjerojatno će se promijeniti i regulacija prometa na opasnom raskrižju

Dio Ulice Ante Starčevića od raskrižja s Basaričekovom do raskrižja s Ivanjskom, koji je sada u režimu jednosmjernog prometa iz smjera centra grada prema Podravki, mogao bi postati prometan u oba smjera.

Riječ je o dosta problematičnoj dionici, osobito na mjestu gdje se susreću Starčevićeva i Ivanjska. Gradonačelnik Mišel Jakšić nedavno je obišao Mjesni odbor Banovec kojem navedene ulice pripadaju, a pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić Dravi.info je pojasnio o čemu je riječ:

– Prometnom studijom koju smo izradili u suradnji sa Sveučilištem Sjever došli smo do zaključka da se ništa radikalno ne bi trebalo promijeniti u prometovanju ako taj dio Starčevićeve pretvorimo iz jednosmjerne u dvosmjernu ulicu. Temeljem toga, tijekom ljeta napravit ćemo i sastanak Radne grupe za promet Grada Koprivnice gdje ćemo tematiku dvosmjernog prometa u dijelu Starčevićeve staviti na dnevni red, a vjerujem da ćemo dobiti suglasnost i od policije.

Screenshot: Google Street View.

Nakon toga, izradit će se projektno rješenje tog dijela Starčevićeve jer je od mjesta gdje se spaja Ulica Pravednika među narodima do Ivanjske potrebno i urediti samu ulicu te ju opremiti pješačkim i biciklističkim stazama. Osim toga, izgledna je i nova regulacija prometa, dodao je Golubić:

– Zbog nepreglednog zavoja koji imamo na Ivanjskoj ulici, mislim da bi tamo drugačijom regulacijom, odnosno postavljanjem znaka STOP, dobili puno veću sigurnost. No, moramo vidjeti što to znači za fluktuaciju prometa u tom dijelu, da se ne bi stvarale prevelike gužve. Napravit ćemo prometnu simulaciju u suradnji sa Sveučilištem Sjever pa ćemo vidjeti što nam to sve skupa znači.

Uz to, iz Grada će razmotriti i sadnju niskog raslinja na većoj površini uz navedeno raskrižje kako bi se smanjilo pretrčavanje djece preko ceste.

Drugo problematično raskrižje na području Mjesnog odbora Banovec, ono kod prijelaza preko pruge u Pavelinskoj ulici, riješit će Hrvatske željeznice koje tamo uz izgradnju drugog kolosijeka pruge planiraju i podvožnjak, a cijela Pavelinska ići će u kompletnu rekonstrukciju kada krene projekt Aglomeracije Koprivnica. Za sada, Grad Koprivnica je s Hrvatskim cestama dogovorio postavljanje semafora kako bi se na taj način raskrižje malo olakšalo.

zatvori