Utorak, 26. ožujka 2024.

UHIĆEN MUŠKARAC Vozač koji je oborio dječake na biciklima dvaput je sletio s ceste i pobjegao s mjesta nesreće

Jedan od dječaka teško je ozlijeđen

Policija je, nakon intenzivnog kriminalističkog istraživanja, uhitila muškarca kojeg se dovodi u vezu s prometnom nesrećom koja se večeras dogodila nedaleko od Koprivničkog Ivanca. Podsjetimo, osobni automobil naletio je na dvojicu dječaka na biciklima.

Prema priopćenju koje smo maloprije primili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, do nesreće je došlo oko 18:45 na cesti između Koprivničkog Ivanca i Kunovca, u Goričkom. Osobni automobil VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom broj 2112 prema Koprivničkom Ivancu. Zbog neprilagođene brzine, automobil je sletio s kolnika u južni odvodni kanal, nakon čega se vratio na kolnik te u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u prvi bicikl, kojim je nepropisno u istom smjeru upravljao dječak rođen 2011. godine bez zaštitne kacige.

Dječak je pao u sjeverni odvodni kanal, a automobil je potom udario u drugi bicikl kojim je, također nepropisno, ispred prvog dječaka upravljao drugi, godinu dana stariji i također bez zaštitne kacige. Dječak je odbačen u odvodni kanal, a njegov bicikl na južnu prometnu traku. Automobil je nakon toga ponovno sletio s kolnika, ovoga puta u sjeverni odvodni kanal, ali se vozač uspio vratiti na cestu i bez zaustavljanja napustio je mjesto nesreće.

Dječaci su prevezeni u koprivničku bolnicu. Prema zasad poznatim informacijama stariji dječak teško je ozlijeđen, ali mu ozljede nisu opasne po život, dok drugi dječak nije zadobio ozljede.

U večernjim satima policijski službenici uhitili su muškarca rođenog 1942. godine s koprivničkog područja; u tijeku je kriminalističko istraživanje. Policija u priopćenju nije navela radi li se o vozaču automobila.

Županijska cesta 2112 zbog očevida je za sav promet bila zatvorena od 19:10 do 21:05.

zatvori