Petak, 29. ožujka 2024.

SLOGA NAKON 20 GODINA ISPALA IZ PRVE LIGE Slatina: Utučeni smo, ali radit ćemo na tome da se brzo vratimo

Teško je sada tražiti krivce, ali činjenica je da ovu sezonu nismo dobro odradili, rekao nam je predsjednik kluba Branko Slatina

Jučer je odigrano posljednje ovosezonsko kolo Prve županijske nogometne lige, a sve oči bile su uprte u Imbriovec gdje se igrao susret između domaćeg Borca koji je već ranije osigurao drugo mjesto i Sloge iz Koprivničkog Ivanca kojoj je trebala pobjeda za ostanak u ligi.

Iza nogometaša i članova upravnog odbora Sloge iz Koprivničkog Ivanca duga je i neprospavana noć. Jučerašnjim porazom od Borca iz Imbriovca (2:0) sezonu su zaključili na posljednjem mjestu i tako ispali iz prvoligaškog društva nakon 20 godina.

Iako situacija za Ivančane uoči zadnjeg kola nije bila obećavajuća, na neki način jučer im je puno toga išlo na ruku. Pretposljednji Kalinovac u Legradu je izgubio od Graničara s 5:3, pa je bilo jasno da Ivančanima za ostanak u ligi treba samo bod protiv Borca (pošto su Sloga i Kalinovac bili bodovno izjednačeni). Na poluvremenu je bilo 0:0, nogometaši Sloge imali su i šanse za vodstvo, ali po tko zna koji put ove sezone nisu bili precizni u ključnim trenucima. A nogometaši Borca to su ubrzo kaznili s dva brza pogotka Fažona i Šepeca.

Proteklog tjedna u nogometnim kuloarima puno se pričalo o tome da će Borac “pustiti” Slogi, međutim, nogometaši Borca pokazali su da su prije svega sportaši i ni u jednom trenutku utakmice nisu se mogli vidjeti neki čudni nogometni potezi koji bi išli na ruku Ivančanima. Veći je problem bio u Legradu gdje je glavni sudac vidno “natezao” za Graničar.

– Što da vam kažem, utučeni smo i tužni. Došli smo u situaciju da se u posljednjem kolu moramo vaditi protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, a iako smo imali šanse nismo ih uspjeli realizirati. Teško je sada tražiti krivce, ali činjenica je da ovu sezonu nismo dobro odradili. Puno puta igrali smo bez kartoniranih i ozlijeđenih igrača, a jučerašnja utakmica pokazala nam je da nam nedostaje i taj napadač koji ima nos za gol. Kada nemate takvog igrača onda teško možete dobiti momčad poput Borca – rekao je predsjednik NK Sloge iz Koprivničkog Ivanca Branko Slatina.

Pred Slogom je zaista teško razdoblje, cilj im je ekspresan povratak u prvoligaško društvo, ali to će biti teška misija s obzirom na trenutnu atmosferu u klubu.

– Za nekoliko dana imat ćemo sastanak igrača i članova uprave na kojem ćemo odlučiti kako i što dalje. Mislim da će nam najveći problem biti definirati igrački kadar jer u ovakvoj situaciji mnogi bi nas igrači mogli napustiti. Naravno, jedini cilj mora nam biti ekspresni povratak u Prvu županijsku nogometnu ligu, na to se trebamo orijentirati. Nije tragedija što smo ispali, ali ovo nam je velika pouka. Vjerujem da ćemo u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi brzo pokazati da smo na dobrom i povratničkom putu za Prvu ŽNL – zaključio je Slatina.

Za sve ljubitelje županijskog nogometa sljedeće sezone bit će jako čudno baciti pogled na prvenstvenu tablicu Prve ŽNL na kojoj neće biti starosjedioca Sloge iz Koprivničkog Ivanca, dvostrukog osvajača Prve županijske lige.

zatvori