Petak, 19. travnja 2024.

SIGEĆANI NAKON 25 GODINA PONOVNO U PRVOJ ŽNL Benko: Postali smo stvarno prava klapa, kako na terenu tako i izvan njega

Nogometaši Mladosti iz Sigeca jučer su u pretposljednjem kolu Druge županijske nogometne lige na domaćem terenu pobijedili Podravec iz Torčeca s visokih 9:0 i tako osvojili naslov pobjednika.

Čak 25 godina Sigećani su čekali svoj povratak u prvoligaško društvo, a ove sezone to im se ostvarilo.

– Nakon 25 godina čekanja ponovno ćemo igrati u Prvoj ŽNL. Prije početka sezone znali smo da imamo jako dobru momčad, a cilj nam je bio da budemo u vrhu Druge ŽNL, išli smo utakmicu po utakmicu i shvatili da zaista imamo najbolju ekipu u prvenstvu. Na početku druge polusezone dogovorili smo se da nam je cilj prvo mjesto koje smo jučer i matematički osigurali – rekao je Denis Benko, igrač Mladosti iz Sigeca.

Cijelu sezonu nogometaši Mladosti igrali su na vrhunskom nivou iako liga dugo vremena nije bila ovako jako. Panonija iz Peteranca, Močile, Starigrad i Viktorija iz Vojakovca dugo su puhali za vrat Mladosti, ali Sigećani su bili mirni i rješavali utakmicu po utakmicu.

– Mislim da smo se odvojili od ostalih ekipa zato što smo najkvalitetnija momčad, a i momčad koja je već dugi niz godina na okopu i u vrhu lige. Međutim, uvijek je nedostajalo malo sreće da odemo u Prvu ŽNL. Mislim da trenutni kadar ekipe može zasigurno biti u sredini lige, ali morat ćemo dovesti nekoliko mladih igrača i povećati intenzitet treniranja. Smatram da nam je najveće pojačanje povratak Ivana Obšivača i nakon nekog vremena Ivana Jozića. Jednako tako, mislim da naši treneri Vidačak i Pakasin rade zaista odličan posao jer smo postali stvarno prava klapa kako na terenu tako i izvan njega – zaključio je Benko.

Mladost će u posljednjem ovosezonskom kolu gostovati kod Viktorije iz Vojakovca, a tamo im rezultat zaista nije imperativ. Nakon utakmice dobit će pehar i medalje, a slavlje povodom ulaska u Prvu ŽNL trajat će do dugo u noć.

zatvori