Petak, 19. travnja 2024.

Golubić: Na jučerašnjem sastanku Županijskog odbora SDP-a nije bilo kvoruma, žalosti me odluka o raspuštanju

O tome što je pravi kvorum i jesu li jučerašnje odluke Županijskog odbora SDP-a u skladu sa statutom, čini se da će odlučivati viša tijela stranke.

Naime, nakon objave informacije iz priopćenja predsjednika podravsko-prigorskog SDP-a Mladena Kešera o sastanku održanom u Koprivničkom Ivancu, na kojemu su raspuštene stranačke organizacije u Križevcima, Đelekovcu, Ferdinandovcu i Kloštru Podravskom, javio nam se predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić. Po funkciji je bio pozvan i odazvao se na sastanak na kojemu, prema njegovu mišljenju, nije bilo dovoljno ljudi za donošenje važećih odluka:

– Žalosti me da su organizacije raspuštene pošto je na Županijskom odboru konstatirano da je od ukupno 40 članova, odnosno 29 koliko ih prema Kešerovom tumačenju statuta ima, prisutno njih 16. Napomena koju sam tražio da uđe u zapisnik je bila da smatram protustatutarnim sa 16 članova imati kvorum. Smatram da sam u pravu i da ispravno tumačim statut, Kešer smatra da je on u pravu. Stoga vjerujem da će viša tijela stranke iz Zagreba reagirati, protumačiti statutarne odredbe naše stranke i donijeti pravorijek.

Golubić vjeruje da glavni tajnik već danas ima zapisnik jer se zapisnici po proceduri šalju u stranačko tajništvo. Mi pak neslužbeno doznajemo da će o stanju u podravsko-prigorskom SDP-u te o ovdašnjem tumačenju stranačkog statuta Predsjedništvo stranke raspravljati već u ponedjeljak.

Dodajmo i da nam je predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić rekao da predstavnici križevačke organizacije nisu jučer mogli doći na sastanak u Koprivnički Ivanec jer su istovremeno imali sjednicu križevačkog Gradskog vijeća. Žalosti ga, kaže, odluka o raspuštanju stranačkih organizacija, a posebno ga čudi takva odluka za križevačku organizaciju jer je na izborima za EU parlament izborila pobjednički rezultat, sudjeluje u gradskoj vlasti, a predsjednik križevačkog SDP-a Marko Katanović obnaša i funkciju predsjednika Gradskog vijeća, zaključio je Golubić.

zatvori