Utorak, 23. travnja 2024.

Sjajni mladi robotičari vratili su se s Europskog prvenstva u Hannoveru i kući donijeli nova iskustva i odlične rezultate

Mladi koprivnički robotičari vratili su se s Europskog prvenstva robotičara održanom u njemačkom Hannoveru. Ostvarili su odlične reziltate te ponovno pokazali da se mogu natjecati s robotičarima iz cijele Europe.

Natjecanje European RoboCup Junior Euro Championship održano je od 21. do 23. lipnja, a sudjelovali su predstavnici 20 zemalja. Natjecateljske discipline organizirane su u kategorijama OnStage, Rescue i Soccer.

Na natjecanje su se plasirale dvije ekipe. U kategoriji Rescue Line Entry natjecala se ekipa NEMČIĆI CRO team – Marko Kovač i Maksimilijan Perković, a u kategoriji Rescue Maze Entry natjecala se ekipa KOPRIVNICA MAZE team – Jakov Gregurić, Filip Petričević, Luka Cuković i Matija Bogomolec. Učenike su na natjecanje pratili mentori Željka Hanžek i Boris Tonc.

Učenici koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” robotiku uče i vježbaju već pet godina. Neki su od njih već bili na međunarodnim natjecanjima u Zagrebu, Austriji i Sloveniji, ali ovo je bio prvi put da su se plasirali na Europsko prvenstvo. Na izrazito teškom, izazovnom i zahtjevnom natjecanju pokazali su zavidno poznavanje robotike te su se uspješno nosili s većinom zadanih staza na kojima su vozili svoje robote.

Ustupila OŠ A. N. Gostovinski.

Ekipa KOPRIVNICA MAZE team osvojila je šesto mjesto u svojoj kategoriji u kojoj su morali prijeći cijelu stazu tražeći “žrtve” koje su morali spasiti. Ekipa NEMČIĆI CRO team osvojila je 13. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj je robot morao pratiti zadanu liniju na stazi, prelaziti različite prepreke i u sobi pokupiti sve “žrtve” te ih staviti na odgovarajuće mjesto.

“Našim učenicima i mentorima želimo još ovakvih odličnih plasmana, a sa stjecanjem neprocjenjivog iskustva doći će još bolji rezultati”, poručuju iz škole te zahvaljuju svim svojim djelatnicima i sponzorima koji su omogućili mladim robotičarima višednevni odlazak na ovo veliko natjecanje.

Ustupila OŠ A. N. Gostovinski.
Ustupila OŠ A. N. Gostovinski.
Ustupila OŠ A. N. Gostovinski.
zatvori