Utorak, 23. travnja 2024.

Prognoza vremena za četvrtak, 27. lipnja

U prvom dijelu dana pretežno sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne naoblačenje, a uz prolazak fronte sa sjevera ponegdje očekujemo i razvoj grmljavinskih pljuskova. Mjestimice (na širem području) je moguće i ozbiljnije nevrijeme uz obilnu kišu, jak vjetar i/ili tuču, najvjerojatnije kasno poslijepodne ili navečer. Nevremena neće biti posvuda, a neka će područja ostati i sasvim suha. Vjetar uglavnom slab, nakon prolaska fronte do umjeren sjeverac. Najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 34 ili 35 stupnjeva.

U petak sunčano i vedro te manje vruće. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Ujutro ćemo mjeriti oko 18 do 20, poslijepodne oko 27 stupnjeva.

Slično će biti i u subotu, a u nedjelju ipak malo toplije. Srpanj će početi novim valom vrućine koji bi doduše trebao potrajati samo prvih nekoliko dana, ali to ćemo još vidjeti.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori