Utorak, 23. travnja 2024.

Prognoza vremena za četvrtak, 20. lipnja

Promjenjivo do pretežno sunčano, ali i dalje nestabilno pa su od sredine dana mjestimice mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 30 stupnjeva.

U petak će opet biti promjenjivo uz dosta sunca, ali i uz mogućnost grmljavinskih pljuskova, možda već i ranije u danu. No, opet, neće ih biti posvuda. (Prognoze su ovih dana dosta “papagajske” jer su uvjeti u atmosferi takvi da pljuskova i grmljavine praktički može biti gotovo bilo kada i bilo gdje). Vjetar slab do nikakav. Jutarnja temperatura oko 18, najviša dnevna oko 28 do 30 stupnjeva, možda i malo viša.

Ni vikend nam neće donijeti stabilizaciju vremena. Štoviše, bit će izrazito nestabilno uz česte pljuskove i grmljavinu, a u subotu ponegdje može biti i ozbiljnijeg nevremena. Više o tome znat ćemo kroz sljedeća dva dana. Pljuskovi i grmljavina vjerojatno će se nastaviti i u nedjelju, a bit će i malo svježije. Krajem vikenda zapuhat će sjeverni vjetar, a tamo negdje od sredine sljedećeg tjedna napokon bi trebalo biti stabilnije. Koliko dugo – vidjet ćemo.

Spomenimo još podatak da je automatska meteorološka stanica na vodocrpilištu Ivanščak u srijedu izmjerila 31,4 mm oborine, od čega gotovo sve tijekom onog monsunskog pljuska iza podneva. Druga automatska stanica, ona na pročistaču otpadnih voda u Herešinu, izmjerila je i više: 49,9 mm tijekom srijede. No, najveći dio toga (38 mm) pao je tijekom onog noćnog nevremena, a kiša je prema Hlebinama i Sigecu vjerojatno bila i obilnija. Svi ti podaci su, doduše, neslužbeni: koliko je službeno palo kiše znat ćemo ujutro kada DHMZ objavi svoje podatke.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori