Utorak, 23. travnja 2024.

Prijedlozi Ivice Suvalja skinuti s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, oporba nezadovoljna: Ne pretvarajte vijećnicu u plac

Nakon desetominutne stanke nastavljena je rasprava o dnevnom redu 17. sjednice koprivničkog Gradskog vijeća.

Ernest Forjan ispred kluba zastupnika HDZ-a i Mreže nezavisnih lista rekao je da će podržati prijedlog Ivice Suvalja jer micanje njegovih prijedloga s dnevnog reda smatraju silovanjem demokracije:

– Pozivam predsjednika Gradskog vijeća da svojim autoritetom ne pretvara vijećnicu u plac. HDZ i Mreža podržat će prijedlog Ivice Suvalja, i u budućnosti sve takve prijedloge, jer smatramo da je Gradsko vijeće mjesto gdje treba raspravljati o prijedlozima za poboljšanje kvalitete života građana Koprivnice. Micanje s dnevnog reda ovih točaka držimo silovanjem demokracije.

Nenad Martinaga ispred kluba HSS-a kaže da se slaže s HDZ-ovim Forjanom da vijećnicu ne treba pretvarati u plac, no podržavaju prijedlog Adriane Vidović o skidanju s dnevnog reda točaka koje je pripremio Ivica Suvalj.

Snimio Marko Posavec.

Nezavisni Antonio Grgić smatra da treba preslušati prijedloge Ivice Suvalja. U protivnom, kaže, ovo je duboko kršenje demokratskih uzusa.

– Ako se ovo provede, ulazimo u novo doba djelovanja Gradskog vijeća! – upozorio je Grgić.

Na kraju je ipak uslijedilo glasovanje o prijedlogu Adriane Vidović o skidanju Suvaljevih točaka s dnevog reda što je većinom od 11 ruku i izglasano. Dnevni red na kraju umjesto 31 ima 25 točaka.

Inače, vijećnici su ovdje imali mogućnost jedino biti za ili protiv, bez mogućnosti podizanja tablice suzdržan.

zatvori