Četvrtak, 18. travnja 2024.

PRATITE UŽIVO U tijeku je 17. sjednica Gradskog vijeća, na dnevnom je redu 31 točka

Koprivnički gradski vijećnici okupili su se na 17. sjednici aktualnog saziva. Na dnevnom redu je 31 točka s jučer pristiglom dopunom o prodaji zemljišta. Gradski vijećnici trebali bi, naime, odobriti gradonačelniku da proda tvrtci Vemo Trade 9360 kvadrata zemljišta u Dravskoj za 620.615,73 kune.

Inače, predsjednik Gradskog vijeća, HSS-ov Ivan Pal upravo financijske točke smatra najvažnijima na današnjoj sjednici. To su rebalans ovogodišnjeg proračuna i izvještaj o lanjskom izvršenju. A upravo to izvršenje, kaže Pal, je službena potvrda da Koprivnica financijski dobro stoji:

– Mi smo prošle godine bili u plusu, to će biti jasno vidljivo na sjednici Gradskog vijeća. Grad je ostvario plus veći od 8 milijuna, no cijelim su iznosom sanirani manjkovi preneseni iz prijašnjih godina. I još smo uvijek u nekom manjku koji će biti saniran do kraja našeg četverogodišnjeg mandata.

>> Sjednicu možete pratiti uživo na ovoj poveznici

Kad je pak u pitanju rebalans proračuna, on će s planiranih 208.551.233 biti povećan na 219.634.990 kuna. Stoga je predsjednik Gradskog vijeća zaključio da Gradska uprava realizira postavljeni cilj do kraja mandata svesti gradski deficit na nulu:

– Financije Grada Koprivnice su stabilne, sigurne i kreću se u dobrom pravcu.

Suvalj (Mreža) predložio set točaka za poticanje poduzetničke klime

U dnevni red današnje sjednice koprivničkog Gradskog vijeća uvršten je i set točaka usmjerenih na poticanje poduzetničke klime, koje je predložio Mrežin vijećnik Ivica Suvalj. Premda ih je šest, mogu se svesti na četiri, rekao je njihov predlagač:

– Prva je točka osnivanje investicijskog tima, sastavljenog od djelatnika zaposlenih u raznim sektorima gradske uprave. Potom se jedna točka odnosi na smanjenje komunalne naknade, druga na smanjenje komunalnog doprinosa. Govorim samo za poduzetničku zonu Dravska. Zadnja se točka odnosi na pravo građenja, odnosno otkupa ili iznajmljivanja zemljišta.

Među ostalim, Mrežinim mjerama predviđeno je znatno smanjenje nameta komunalne naknade, osnivanje pete zone u kojoj bi komunalni doprinos poduzetnika koštao samo 10 kuna po kubičnom metru. Osim toga, poduzetnicima koji ne mogu kupiti zemljište u poduzetničkoj zoni grad bi dao mogućnost najma zemljišta po cijeni 0,25 kuna po kvadratnom metru, najduže na 25 godina s pravom prvokupa. Sve bi te mjere trebale rezultirati višestrukim koristima, kaže Suvalj:

– Te mjere bi trebale rezultirati podizanjem poduzetničke klime u Gradu Koprivnici, dolaskom novih investitora, zapošljavanjem građana Koprivnice, samim tim i rastom životnog standarda te dodatnim punjenjem gradskog proračuna. To su vrlo konkretne mjere i vrlo konkretni rezultati koji mogu doći od tih mjera.

Šimunić umjesto Maričića

Nevenko Šimunić zamijenit će Miodraga Maričića u koprivničkom Gradskom vijeću. Rekla je to na upit Radio Drave nositeljica nezavisne liste Danijela Glavosek Kovačić. Šimunić je član Vijeća mjesnog odbora Brežanec i, kako je rekla Glavosek Kovačić, dugo je aktivan u lokalnoj zajednici.

Miodrag Maričić najavio je uoči današnje sjednice da napušta Gradsko vijeće jer je nezadovoljan njegovim djelovanjem. Od Glavosek Kovačić doznajemo da je vijećnik u odlasku Maričić nezadovoljan jer većina nije prihvaćala njegove brojne prijedloge. Najavio je da će njegovo mjesto u Gradskom vijeću biti upražnjeno od 1. srpnja.

>> Sjednicu možete pratiti uživo na ovoj poveznici

zatvori