Petak, 26. travnja 2024.

Poznate okolnosti jučerašnje nesreće na Podravskoj magistrali u kojoj je smrtno stradao motociklist

Poznate su okolnosti nesreće u kojoj je jučer smrtno stradao motociklist.

Oko 17:30 sati u Ulici kralja Tomislava u Kloštru Podravskom 27-godišnji vozač upravljao je neregistriranim motociklom KTM 640 LC bez položenog vozačkog ispita A kategorije u smjeru Kladara.

U jednom trenutku došlo je do kontakta tijela vozača i motocikla u središnji bočni dio kombi vozila Mercedes njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji vozač, a koji se kretao iz suprotnog smjera te iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika.

Nakon pada vozača i motocikla na kolnik došlo je do kontakta u prednji dio osobnog automobila Golf koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 22-godišnji vozač krećući se iz smjera Kladara te u namjeri izbjegavanja kontakta prešao preko betonskog rubnjaka kolnika na zelenu površinu te dijelom vozila prešao preko tijela 27-godišnjeg vozača motocikla.

Vozači kombi vozila i osobnog automobila nisu bili pod utjecajem alkohola te im je vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićen je 28-godišnji vozač.

zatvori