Ustupio Muzej grada Koprivnice.
U 2016. godini započela je uspješna provedba trodnevnog kampa u Hlebinama pod nazivom KUL Hlebine (Kultura, Umjetnost, Logorovanje), u izdvojenom objektu Muzeja grada Koprivnice – u Galeriji naivne umjetnosti.

Galerija je smještena na samom izvorištu naivne umjetnosti koja je tijekom vremena prepoznata kao vrijednost i fenomen diljem Hrvatske i svijeta.

Po dolasku, djeca se u Galeriji upoznaju s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti (kroz stalni postav s autorima poput: I. Večenaja, M. Kovačića, M. Generalića, I. Lackovića, M. Mehkeka itd., a kroz aneks s djelima velikana naive Ivana Generalića).

U četvrtom izdanju kamp ponovno povezuje naivnu umjetnost, ekologiju, prirodu, hranu i život sela koje je iznjedrilo naivnu umjetnost. Stoga je naglasak kampa na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima, karakterističnog za naivnu umjetnost.

Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama (Galerija Josip Generalić, Galerija i Etno-kuća Ivana Večenaja), učenje tradicijskih igara, običaja, narodnih predaja, priča i bajki te upoznavanje s načinom prehrane i života – tj. svega onoga što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost.

Boravkom u šatorima učimo se pravilima preživljavanja i suživotu s prirodom koju istražujemo i kroz prirodni labirint. Tijekom boravka u kampu djeci su osigurani svi potrebni radni materijali, smještaj i prehrana. Kotizacija za 3 dana boravka iznosi 200,00 kn i plaća se po dolasku u Hlebine.

Ustupio Muzej grada Koprivnice.

Ako imaš između 8 i 12 godina, voliš se kreativno i umjetnički izražavati, avanturističkog si duha i želiš iskusiti čari kampiranja, upoznati život i tradiciju sela, naučiti slikati na staklu, ali i snalaziti se u prirodi, ovo je prava prilika za tebe!

Tko? Djeca 8 – 12 godina

Što? Kamp s naglaskom na kreativno izražavanje, slikanje na staklu, upoznavanje života sela, tradicionalnih igara, plesova, hrane i običaja, snalaženje u labirintu, posjet živućim naivnim umjetnicima, priče uz vatru i spavanje u šatoru!

Gdje? Galerija naivne umjetnosti, Hlebine

Kada? 21. – 23. 6. 2019.

Suradnici: Odred izviđača Kamengrad, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Općina Hlebine, Pekarnica Kalinić d.o.o., Udruga Stari zanati, Mijo Kovačić, Galerija Josip Generalić, Galerija Ivan Večenaj, KUD Prekodravski zvon.

Prijaviti se možete do 14. lipnja na e-mail: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na broj 099 306 87 13.