Četvrtak, 25. travnja 2024.

NA POLOVICI MANDATA Jakšić: Imamo financijsku snagu i tri kapitalna projekta pokrenut ćemo do kraja mandata

Što je sve učinjeno u prvoj polovici mandata aktualne gradske vlasti danas je na konferenciji za novinare pobrojao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zajedno sa svojim zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec te predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom, podsjetio je na najvažnije:

– Prva stvar koju smo si zacrtali kad smo dobili povjerenje građana je bila daljnja financijska konsolidacija i stabilizacija proračuna i financija Grada Koprivnice, te svih gradskih tvrtki. Nakon ove dvije godine, ostvarili smo u 2018. godini plus tekućeg poslovanja od 8 milijuna kuna čime smo podosta smanjili deficit, što ćemo i dalje raditi. Uspjeli smo i dramatično smanjiti kreditnu zaduženost Grada Koprivnice. Ona službena zaduženost koja ulazi u tablice Ministarstva financija smanjena je na nikad niže grane unazad 20 godina i to nam stvara prostor realizirati ono što smo si zacrtali do kraja mandata.

Snimila Sandra Levak-Miklošić

A upravo do kraja mandata pokrenut će kapitalne investicije važne za standard građana Koprivnice:

– Grad Koprivnica konačno ima financijsku snagu i možemo reći da ono što smo zacrtali za ovaj mandat se pokreće u narednih pola godine do godinu dana. To su izgradnja Osnovne škole Podolice s adekvatnom sportskom dvoranom, sportska dvorana uz Osnovnu školu Đuro Ester i rekonstrukcija Zrinskog trga. Grad Koprivnica je svojim kapacitetima spreman ta tri kapitalna projekta iznijeti do kraja mandata.

Na upit Drave.info što je Koprivnica danas, gradonačelnik Jakšić je odgovorio da je to grad pozitivne energije i proaktivnih ljudi koji vole i skrbe o svom gradu. A gledano kroz brojke:

– Mislim da je Koprivnica grad visokog društvenog, komunalnog i gospodarskog standarda. Imamo dobre temelje da se još jače zabetoniramo u top 5 ili top 10 najboljih hrvatskih gradova. I još nam malo fali da postanemo glasniji, ili pozitivno bezobrazniji, u borbi za nešto što su građani ovog grada davno zaslužili. Tu primarno mislim na brzu cestu i drugi kolosijek. Kad još to ostvarimo, tada ćemo se moći ozbiljno “potući” – kad govorim o gospodarskim programima, projektima i novim društvenim standardima – sa svakim gradom u Europskoj uniji.

Predsjednik Gradskog vijeća, HSS-ov Ivan Pal ocijenio je da je dobrim rezultatima prethodila dobra priprema mandata:

– Definitivno smo doznali što hoćemo i poduzeli smo sve što je trebalo da budemo uspješni.

Za uspješno vođenje Grada Koprivnice zaslužni su SDP, HSS, Hrvatska stranka umirovljenika, Glas i Laburisti, te gradski vijećnici koji kvalitetno odrađuju svoj mandat u Gradskom vijeću, zaključio je Pal.

zatvori