Subota, 20. travnja 2024.

OSKARI ZNANJA Sedam vrijednih priznanja stiglo je u Podravinu i Prigorje

Marljivi i nadareni učenici iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u petak su svečano primili svoje Oskare znanja, najznačajnija priznanja u obrazovanju.

“Oskarovcima” iz cijele Hrvatske pridružile su se Marta KunštićNela Krapinec iz Koprivnice. Marta je osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije i priprema se za Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike, a Nela je “pomela konkurenciju” u suvremenom plesu. Marta je učenica Gimnazije Fran Galović, a mentor joj je bio profesor Danijel Kolarić. Nela je polaznica Odjela za suvremeni ples koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a mentorica joj je Olga Vilić.

Nela Krapinec. Ustupila Olga Vilić.

Oskar znanja primio je i David Kuzmić, učenik Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti. Mentorica mu je bila profesorica Katica Tomrlin.

U Križevce, pak, odlaze četiri glazbena Oskara. Zaslužili su ih Sofija KrnjakMartin Pleše u kategoriji solfeggio s mentoricom Silvanom Pleše, zatim Dora Marin na gitari s mentoricom Eminom Trivanović te Ivan Jambrec na braču s mentorom Nikolom Matulinom i korepetitoricom Marijom Mikulić Štimac. Svi su učenici Glazbene škole Alberta Štrige.

Oskare znanja dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom zajednicom županija.

Čestitamo svima!

zatvori