Srijeda, 24. travnja 2024.

OPROŠTAJ ŽNL IKONE Legendarni Bambi protiv Sloge je odigrao svoju posljednju seniorsku utakmicu

U susretu posljednjeg kola Prve županijske nogometne lige, Borac iz Imbriovca na domaćem je terenu pobijedio Slogu iz Koprivničkog Ivanca, a utakmicu je osim pobjede Imbriovčana obilježio i oproštaj Saše Horvata ‘Bambija’ (37), legende županijskog nogometa.

Popularni Bambi svoju je karijeru počeo u rodnom Borcu iz Imbriovca, a juniorski staž odradio je u susjednom Osvitu iz Đelekovca. Nakon kaljenja po selskim klubovima, Bambi se priključio NK Koprivnici za koju je skupio i nekoliko nastupa u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Bambi se ubrzo vratio u Osvit iz Đelekovca, zatim je uslijedilo iznimno uspješnih pet godina u Podravcu iz Torčeca, jednu sezonu proveo je u Bratstvu iz Kunovca i Mladosti iz Kutnjaka, a posljednjih osam godina seniorske karijere proveo je u matičnom Borcu iz Imbriovca. Na utakmici protiv Sloge, Bambi je ušao posljednjih deset minuta umjesto kapetana Maria Oršića, a brojna publika u Imbriovcu ispratila ga je gromoglasnim pljeskom.

– Nažalost, seniorsku karijeru moram prekinuti zbog poslovnih i privatnih obaveza, ali već sad vidim da će mi to sve nedostajati. Moram priznati da su me nakon utakmice protiv Sloge prolazili trnci i bilo mi je zaista teško prihvatiti da mi je to posljednja seniorska utakmica – rekao je Saša Horvat ‘Bambi’.

Bambi je u dresu Borca osvojio četiri naslova pobjednika Prve županijske nogometne lige i dva trofeja pobjednika Županijskog nogometnog kupa. U klubu nije bio samo igrač: često je bio i oružar, a uvijek je sudjelovao u radnim akcijama. Kao istinska županijska ikona, Bambi je u svlačionici pod svoju ruku uzimao mlađe nogometaše kojima je trebalo objasniti sve čari županijskog nogometa.

Snimio Krešo Puklavec.

U karijeri je odigrao puno sezona s puno različitih lica i imena, ali kako i sam kaže, volio bi izdvojiti nekoliko pojedinaca i klubova.

– Nogometnu karijeru definitivno mi je obilježio Borac iz Imbriovca, ali imao sam i jako uspješne sezone u Podravcu iz Torčeca. Posebno sam ponosan na to da sam sudjelovao u projektu izgrađivanja današnjeg Borca koji je stabilan i možda i najbolje uređeni klub u županiji. Od silnih sezona u karijeri posebno mi se urezala sezona 2016./17. kada smo imali strašnu ekipu predvođenu Fažonom, Bačijem, Vrkićem i Pjetrijem. Te smo sezone osvojili dvostruku krunu, a igrali smo i protiv zagrebačkog Dinama. Dva su trenera obilježila moju karijeru, a to su Zlatko Andrašić i Mladen Kadija od kojih sam puno toga naučio. Kao najboljeg suigrača moram izdvojiti svojeg prijatelja Zorana Janekovića koji je pravi nogometni majstor – zaključio je Bambi.

Iako se Bambi oprašta od seniorskog nogometa, otkrio nam je kako još par sezona želi odigrati u veteranskom nogometu kojem svakako može još puno toga dati. Kako se nogometom bavi više od 20 godina, bez njega neće moći, a otkrio nam je kako će povremeno trenirati s nogometašima Borca, a uskoro planira ući i u Upravu nogometnog kluba iz Imbriovca.

Velika je šteta da popularnog Bambia više nećemo gledati u dresu Borca iz Imbriovca, pa premda i na klupi za rezerve igrače. Takvih igrača jednostavno više nema, a o njegovim ljudskim kvalitetama suvišno je govoriti.

zatvori