Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Općina Kloštar Podravski provela rekordan broj projekata, velik broj njih tek će biti realiziran

Općina Kloštar Podravski protekle je subote svečano proslavila svoj dan. Obljetnica postojanja ove podravske općine prilika je da se sažmu dosadašnji provedeni projekti koji život u tamošnjoj zajednici čine kvalitetnijim.

U proteklih godinu i pol dana Općina Kloštar Podravski provela je 18 projekata. Velik broj njih još je aktualan i tek je u planu. Tako će, primjerice, uskoro početi energetska obnova Društvenog doma u Budančevici.

Odobrena je i adaptacija i uređenje prostora javne namjene u zgradi mješovite namjene, nabava i ugradnja vertikalne podizne platforme u zgradi općine Kloštar Podravski, a odobrena je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izradu polivalentnog doma javne namjene u Kloštru Podravskom.

Od završenih projekata svakako treba spomenuti rekonstrukciju nerazvrstane ceste Prugovac – Kozarevac, izgradnju dječjeg igrališta u naselju Kozarevac, asfaltiranje i izgradnju parkirališta ispred društvenog doma u naselju Prugovac, obnovu nogometnog igrališta i izradu ograde u naselju Prugovac, LED rasvjetu na području općine Kloštar Podravski, cestu Kloštar Podravski – Kozarevac – Ribnjička, asfaltiranje ceste Kozarevac – Draganci, ogradu Osnovne škole Kloštar Podravski, rekonstrukciju ceste i asfaltiranje Kozarevac – Črešnjevica, izradu projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole za izgradnju reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski.

Važno je uz sve ove projekte spomenuti i program ZAŽELI u sklopu kojega su zaposlene žene s područja općine, potom nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, izgradnju reciklažnog dvorišta te kupnju komunalne opreme, odnosno traktora.

Izvor: klostarpodravski.hr

Nekoliko bitnih projekata tek je prijavljeno. To su poučno edukativna staza Veseli brijeg Kozarevac, polivalentni objekt javne namjene, izgradnja tribine, športsko sportska dvorana, opremanje pozornice društvenog doma, izgradnja pomoćne zgrade oko groblja u naselju Kozarevac, adaptacija sportske građevine, svlačionice i prostorije nogometnog igrališta, izgradnja spomen obilježja Hrvatski velikani te aglomeracija Kloštar Podravski. Odgovorni u Općini Kloštar Podravski nadaju se da će im i ti projekti biti odobreni.

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović trenutno je na polovici mandata te je zadovoljan svojim dosadašnjim radom jer, kako kaže, provedeno je niz projekata na dobrobit svih mještana.

Želja mu je u narednom razdoblju još pokrenuti i projekt izgradnje sportske dvorane u vrijednosti od otprilike 9 milijuna kuna i izgradnju kanalizacije na području Općine Kloštar Podravski.

Svemu ovome treba dodati da mještani Općine Kloštar Podravski ne plaćaju provizije za komunalnu i grobnu naknadu. Načelnik ih je, naime, u travnju ove godine oslobodio tog nameta.

– Svi projekti koje provodimo u Općini Kloštar Podravski namijenjeni su povećanju kvalitete života žitelja – poručio je načelnik Siniša Pavlović istaknuvši da je područje cijele općine lijepo i kvalitetno mjesto za život.

Vrijednost svih realiziranih projekata iznosi malo više od 13 milijuna kuna, a u Općini su kreirali i prijavili nove projekte u vrijednosti od oko 160 milijuna kuna.

Izvor: klostarpodravski.hr
zatvori