Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Zajednica kulturno-umjetničkih udruga organizirala jubilarnu 10. likovnu koloniju u Brodiću

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije organizirala je 10. likovnu koloniju “Brodić 2019.”, kojoj je ove godine bila domaćin Udruga “Peski-Art Đurđevac”, a održana je na imanju Etno kuće obitelji Karlovčan u Brodiću.

Tradicionalno uspješna kolonija je okupila pedesetak umjetnika različitih profila, koji su članovi županijske Zajednice, a došli su s područja nekoliko županija. U zajedničkom druženju na imanju protkanom starinom i minulim vremenima u prekrasnoj prirodi stvarali su djela i razmjenjivali iskustva u opuštenoj atmosferi.

Likovnu koloniju je otvorila potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je zahvalila organizatorima, domaćinima i umjetnicima na njihovom maru i djelima koja nastaju na kolonijama i koja oplemenjuju svakidašnji život. Posebno je istaknula vrijednost ovakvih druženja i zajedništva, na koje ona poziva u svakoj prigodi jer to su vrijednosti koje moramo posebno njegovati.

Umjetnicima se pridružio i zamjenik župana Darko Sobota, koji ih je također pozdravio uz želje za uspješnim stvaranjem, ali i druženjem tijekom kolonije.

zatvori