Četvrtak, 25. travnja 2024.

ODLUČUJUĆI DAN ZA SLOGU I KALINOVAC Čevis: Nadam se i očekujem kiks Kalinovca u Legradu, Vrhovec: Mislim da iznenađenja u Imbriovcu ne bi smjelo biti

Ove nedjelje u posljednjem kolu Prve županijske nogometne lige vodit će se velika borba za opstanak između ‘davljenika’ Sloge iz Koprivničkog Ivanca i Kalinovca.

Uoči posljednjeg kola situacija na tablici je poprilično jasna. Obje momčadi imaju 18 osvojenih bodova, Sloga ima osjetno bolju gol razliku, ali Kalinovčani imaju bolji međusobni omjer. Prema propozicijama natjecanja Prve županijske nogometne lige, u slučaju da obje ekipe imaju jednak broj bodova, o njihovoj međusobnoj poziciji prvo odlučuje međusobni omjer, a tek onda gol razlika.

Prvi susret između Sloge i Kalinovca u Koprivničkom Ivancu završio je rezultatom 1:1, a u proljetnom dijelu nogometaši Kalinovca na domaćem su terenu pobijedili Slogu s 1:0 i tako si osigurali presudni kapital uoči posljednjeg kola i u puno su boljoj situaciji nego Sloga.

Jednako tako, posljednje kolo Prve ŽNL bit će relativno lakše za Kalinovac koji presudne bodove traži na gostovanju kod Graničara iz Legrada, momčadi koja igra jako dobro, ali ove sezone previše oscilira. S druge strane, Sloga će spasonosne bodove tražiti na gostovanju kod drugoplasiranog Borca iz Imbriovca koji je u svakom slučaju izraziti favorit, a iako nema rezultatski imperativ, govora o ‘puštenoj’ utakmici neće biti.

– Pred nama je ključna utakmica protiv Borca iz Imbriovca koja nam određuje sudbinu o ostanku u ligi. Iza nas je loša sezona, ali usprkos tome očekujem pobjedu te ostanak u Prvoj ŽNL. Vjerujem ako uđemo maksimalno u utakmicu da možemo doći do tri boda koja su nam više nego potrebna. Jednako tako, nadam se i očekujem kiks Kalinovca u Legradu, a po mojem mišljenju Legrađani imaju bolju i kvalitetnu ekipu – rekao je Luka Čevis, kapetan Sloge iz Koprivničkog Ivanca.

Luka Čevis // Snimio Luka Šarlija.

Kada bi se bavili matematikom onda je jasno da Slogu spašava jedino pobjeda protiv Borca i poraz Kalinovca u Legradu. Ako obje ekipe izgube ili remiziraju, prvoligaški status zbog boljeg međusobnog omjera osigurat će Kalinovac. Ako nogometaši Sloge pobijede Borac, a Kalinovac remizira s Graničarom, ostanak u ligi ide na stranu Sloge.

– Što se tiče utakmice između Borca iz Imbriovca i Sloge iz Koprivničkog Ivanca, mislim da iznenađenja ne bi smjelo biti pošto je Borac preiskusna momčad da si dozvoli poraz od Sloge. Nogometaši Borca ove su sezone igrali finale Županijskog nogometnog kupa, dobro se nose s trećeligašima i četvrtoligašima i mislim da ništa drugo osim pobjede Borca ne dolazi u obzir. S druge strane, mislim da mi kao momčad imamo puno veće šanse uzeti bodove u Legradu protiv Graničara nego da Sloga slavi u Imbriovcu. Iskreno se nadam da ćemo izboriti opstanak – zaključio je Vedran Vrhovec, vratar Kalinovca.

Vedran Vrhovec // Ustupio Vedran Vrhovec

Obje utakmice počinju ove nedjelje, 9. lipnja, u 17:00 sati, a sigurno da će i jedni i drugi pratiti zbivanja na drugoj utakmici, ali na kraju dana jedna će ekipa morati ispasti iz lige.

zatvori