Četvrtak, 25. travnja 2024.

Nezavisni predlažu novi ulaz u grad: Sada je prilika da izgradimo nadvožnjak i riješimo prometne probleme stanovnika ‘preko pruge’

Uz dobro arhitektonsko rješenje nadvožnjak bi mogao postati i novi simbol grada, rekao je Antonio Grgić

Problem povezivanja zapadnih dijelova Koprivnice – Vinice, Podolica i drugih četvrti – sa središtem grada ponovno je aktualizirala prošlotjedna poplava podvožnjaka u Starčevićevoj ulici.

Riječ je o “uskom grlu” gradskog prometa kroz koje ne prolazi samo promet prema dijelovima grada “preko pruge” već i prema Varaždinu i Zagrebu. Stoga su nezavisni predstavnici tog dijela grada, predvođeni gradskimt vijećnikom Antoniom Grgićem, danas javnosti iznijeli svoj prijedlog povezivanja Podolica s centrom Koprivnice:

– Predlažemo da se napravi novi nadvožnjak za Podolice. Tu je ranije postojao prijelaz. Sad se projektira taj dio grada, rade se urbanistički planovi, i naša je ideja da se Podolice još jednim nadvožnjakom povežu s Dubovcem – rekao je Grgić.

Primjer nadvožnjaka. Ustupio Antonio Grgić.

Taj bi novi nadvožnjak, predlažu nezavisni, mogao biti izgrađen negdje oko mjesta gdje je ranije i postojao prijelaz preko pruge, između Cvjetne i Crnogorske ulice. Osim što bi postao novi ulaz u grad, uz atraktivno arhitektonsko rješenje mogao bi postati i novi simbol grada. A njegova izgradnja, pa i financiranje, moglo bi se vezati uz postojeći projekt koji će kroz koju godinu doći do Koprivnice, kaže Grgić:

– To je zapravo naš prijedlog: da se to poveže uz gradnju drugog kolosijeka i da se počne planirati već sada, tako da kada radovi na drugom kolosijeku dođu do Koprivnice, što bi trebalo biti kroz nekoliko godina, da se onda i ide u izgradnju nadvožnjaka, s tim da bi se onda moglo dogovarati s HŽ Infrastrukturom i državom da nadvožnjak ide u sklopu tog projekta.

Uz izgradnju drugog kolosijeka, naime, grade se i pomoćni objekti lokalne prometne infrastrukture kojima se omogućuje prelazak proširenog koridora pruge. To bi, uz dobro lobiranje prema državi, trebalo iskoristiti za novi koprivnički nadvožnjak, zaključio je Grgić.

Snimio Marko Posavec.
zatvori