Utorak, 23. travnja 2024.

NESLUŽBENO Talentiranog veznjaka Slaven Belupa želi i Hajduk, Šarlija karijeru nastavlja u Rusiji?

Prijelazni rok u Hrvatskoj nogometnoj ligi traje već nekoliko dana, a prema posljednjim informacijama, dvojica igrača Slaven Belupa ovog bi ljeta mogla napustiti Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’.

Talentirani 19-godišnji Ivan Dolček u ovom je trenutku najtraženiji igrač u svlačionici Slaven Belupa. Iako ove sezone nije bio član prve postave, Dolček se u nekoliko navrata pokazao kao iznimno neugodan dribler i igrač od kojeg se u budućnosti može puno očekivati. Prema pisanju 24sata, mladog veznjaka žele talijanski prvoligaši Napoli, Atalanta i Sassuolo, a prema posljednjim informacijama, za Dolčeka je ozbiljno zainteresiran i splitski Hajduk.

Karijeru u inozemstvu mogao bi nastaviti i stoper Zvonimir Šarlija koji je prema pisanju sportskog portala Nogometplus i ruskih medija već otputovao u Rusiju kako bi započeo pregovore s CSKA Moskvom. Šarlija je u protekloj sezoni bio standardni član prve postave Farmaceuta, a do sada je za Slaven Belupo skupio 46 nastupa. Ako Šarlija zaista dogovori transfer u ruskog velikana, tamo će ga u svlačionici dočekati bivši igrač Slaven Belupa Kristijan Bistrović i povremeni hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

Što se tiče ulaznih transfera, Slaven Belupo za sada je doveo samo Muzafera Ejupija, napadača iz Sjeverne Makedonije koji je dres Farmaceuta nosio od 2015. pa do 2016. godine. Kako saznajemo od izvora bliskog klubu, Slaven Belupo u ovom bi prijelaznom roku mogao dovesti i Mirka Ivanovskog, Gabrijela Bobana i Domagoja Drožđeka.

Podsjetimo još kako su klub za sada napustili Jean Philippe Mendy, Louis Bongongui, Miloš Vidović i Luka Menalo.

zatvori