Četvrtak, 25. travnja 2024.

Veliko ribolovno natjecanje dolazi na Jegeniš i Šodericu, brojni gosti po prvi puta popunit će sve smještajne kapacitete

Oko 400 najboljih hrvatskih ribolovaca okupit će se u Podravini koja će imati i svoje predstavnike

Veliko ribolovno natjecanje održat će se za dva tjedna u okolici Koprivnice, na jezerima Šoderica i Jegeniš. Riječ je o završnici Kupa Hrvatskog športsko ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak u seniorskim i juniorskim kategorijama koja će na podravskim vodama okupiti oko četiri stotine najboljih hrvatskih ribolovaca.

Domaćin natjecanja bit će Športsko ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije čiji je predsjednik Ivan Petak najavio da nas čeka pravi ribolovni spektakl:

– Radi se zaista o jednom velikom sportskom događaju, manifestaciji koja je najveća otkako naš ribolovni savez postoji. Okupiti oko 400 najkvalitetnijih ribiča koji su prošli dva kruga kvalifikacija znači da nam dolazi zaista krema sportskog ribolova.

Snimio Marko Posavec.

Predsjednik županijskog ŠRS-a posebno je istaknuo podatak da Podravina i Prigorje imaju oko tri tisuće ribolovaca, što je više nego što ih ima Grad Zagreb. Uz njih doći će i brojna pratnja i posjetitelji, što je sjajna prilika za promociju podravsko-prigorskog turizma, napomenuo je dožupan Ratimir Ljubić:

– Ta završnica državnog kupa je i od velikog turističkog značaja za Koprivničko-križevačku županiju jer će privući velik broj natjecatelja, ali i posjetitelja pa ćemo moći promovirati našu Šodericu i našu turističku ponudu, no isto tako i sve ljepote naše županije.

Snimio Marko Posavec.

Za ovo je natjecanje uređeno i novih 200 metara ribolovnih staza, što će ostati na raspolaganju ovdašnjim ribolovcima i bit će podloga za daljnja natjecanja na visokoj razini. Klubovi iz naše županije koji će sudjelovati na ovo natjecanju su Štuka Torčec, Karas Kuzminec, Drava Novo Virje, u ženskoj konkurenciji tu je ekipa Koprivnice i đurđevačkog Picoka, kao i juniorke koprivničke Podravke i juniori Štuke iz Torčeca.

Svi smještaji na Šoderici popunjeni, uskoro i registrirani kamp

A od brojnih gostiju koji će tog vikenda doći u Podravinu, mnogo će njih biti smješteno upravo na Šoderici, posebno je istaknula zamjenica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te najavila i novosti što se tiče smještaja na Podravskom moru:

Drago nam je da možemo reći da će Šoderica baš taj vikend biti puna; nije floskula, traži se stvarno mjesto više. Osim privatnih smještajnih kapaciteta – sutra se otvara još jedan s četiri sobe i osam ležajeva – ovih dana čekamo izlazak povjerenstva Ministarstva turizma i kroz desetak dana do dva tjedna imat ćemo i službeno otvoren i registriran kamp.

Kristina Sočev. Snimio Marko Posavec.

To je itekako dobar znak za budućnost turizma na Šoderici i u Koprivničko-križevačkoj županiji, dodala je Sočev:

– Do sada smo se pribojavali hoće li biti ikoga, a sada smo u situaciji da smo puni i da se doslovno traži mjesto više. Iz tog razloga smo tu, da iskoristimo tu Šodericu jer ju imamo. To je naš potencijal. Nemamo toplice, ali mislim da smo na dobrom putu s onim što imamo. U ovih pet godina rezultati se vide, prvenstveno po broju posjetitelja, ali i po broju i kvaliteti događanja.

Ovo veliko ribolovno natjecanje održat će se od 12. do 14. srpnja. Žene će se natjecati na Šoderici, a muškarci na Jegenišu. Samo otvorenje zakazano je za petak, 12. srpnja u 18 sati.

Natjecanje podržavaju Koprivničko-križevačka županija, općine Drnje i Legrad te županijska Turistička zajednica.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori