Četvrtak, 18. travnja 2024.

MLADI KOPRIVNIČKI PJEVAČI NASTUPIT ĆE NA DJEČJEM FESTIVALU KUKURIČEK Jedva čekaju otpjevati kako izgleda Večera za 5

Mladi koprivnički pjevači nastupit će na Dječjem glazbenom festivalu Kukuriček u Đurđevcu. Solistica Sara Maletić i Dječji zbor Umjetničke škole Fortunat Pintarić izvest će pjesmu Večera za 5.

– Humoristična je to i temperamentna pjesmica u kojoj vokalna solistica Sara u ulozi mace mami mišiće na Večeru za 5. Što je sve na jelovniku, otpjevat će i pokazati u svom scenskom nastupu ove subote u Đurđevcu – rekla je za Dravu info Gordana Evačić, autorica teksta i glazbe.

Gordana zajedno s Miroslavom Evačićem potpisuje i aranžman ove pjesme, a vrijedne suradnike našla je, kaže, i u koprivničkoj Umjetničkoj školi.

– Pjevači zbora Umjetničke škole pod vodstvom prof. Maje Lovković raspjevali su se na nov, šaljiv način i za sve nas zajedno to je jedno lijepo, veselo, zabavno iskustvo. Ovaj zanimljiv spoj djece pjevača i glazbenih stilova dogodio se upravo zahvaljujući ravnateljici Umjetničke škole prof. Ariani Šandl koja je cijelu ideju podržala u samom startu.

I tako se rodila suradnja poznatog glazbenog para Evačić, nadarene i talentirane Sare, inače učenice Osnovne škole Đuro Ester, i učenika Fortunata Pintarića koji pod vodstvom profesorice Maje Lovković redovno i vrijedno bruse svoje glasiće i tako stječu vještine zbornog muziciranja.

Ustupila Gordana Evačić

Doznali smo i da mladi koprivnički pjevači s nestrpljenjem očekuju nastup na dječjem festivalu kojemu je ove godine 17. izdanje. Na festival u Đurđevac vozit će ih roditelji koji također s nestrpljenjem, ali i ponosom očekuju nastup svojih malih pjevača na velikoj pozornici. Svi su svjesni da se ovakve prilike ne pružaju često te im je želja pokazati se u najboljem izdanju. I pri tome, naravno, dobro se zabaviti.

Festival Kukuriček 2019. bit će ove subote u đurđevačkoj sportskoj dvorani. Odabrano je 18 izvođača, među kojima i mladi Koprivničanci. Program festivala počet će u 20 sati.

Svi okupljeni oko Večere za 5 uvjereni su da će svoju pjesmu izvesti najbolje što mogu te da će osim žiria osvojiti i publiku. Sve nas pozivaju da ih podupremo, te da im – kad bude vrijeme, damo i svoj glas.

Dodajmo i da autorica pjesme Večera za 5 Gordana Evačić, osim što se bavi glazbom, kontinuirano piše za djecu. Još je 2004. godine izdala album pjesama za djecu „Djeca nove generacije“. Gordana je, spomenimo, dvostruka dobitnica prestižne glazbene nagrade Status u kategoriji narodnih instrumenata i jedina je žena koja je dobila to priznanje. Brojne projekte realizirala je sa suprugom Miroslavom, osebujnim glazbenikom i autorom.

Ustupila Gordana Evačić
zatvori