Četvrtak, 25. travnja 2024.

‘Mali humanitarko’ dobio učeničke skupine u tri osnovne škole čiji će se članovi educirati na Pagu

U tri osnovne škole na području Koprivničko-križevačke županije osnovane su učeničke skupine u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’.

Za sudjelovanje u projektu odabrano je po pet učenika petih razreda iz škola u Koprivničkom Ivancu, Molvama i “Ljudevita Modeca” iz Križevaca.

Učenici će pohađati Školu “Malog humanitarka” koja će se održati na Pagu u trajanju od pet dana gdje će doznati više o pravima djece, važnosti dobrovoljnog rada, mogućnosti ekoloških humanitarnih akcija te saznati više o održivom razvoju.

Nakon toga učenici će organizirati humanitarne akcije u školama na kojima će prikupljati prehrambene namirnice, higijenske potrepštine i odjeću, a sudjelovati će i u radu gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac na način da će pomagati kod podjela paketa korisnicima ili sortiranja odjeće.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a financira ga Ured za udruge u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Partneri u projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac te Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Križevci i Osnovna škola Molve.

Ciljevi projekta ‘Mali humanitarko’ su povećanje uloge Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja djece i mladih u području održivog razvoja Koprivničko-križevačke županije, osnaživanje partnerstva Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sa školama i lokalnom zajednicom u podizanju svijesti o održivom razvoju te osmišljavanje metodike provedbe sata odgoja za humanost u sklopu građanskog odgoja kojim će se učenici odgajati i educirati o širini i važnosti humanitarnog pomaganja i dobrovoljnog rada.

zatvori