Utorak, 23. travnja 2024.

Lacković: Projektira li se brza cesta ili križevačka obilaznica? Koren najavio dolazak direktora Hrvatskih cesta

Brza cesta do Koprivnice nije trebala biti tema rasprave na današnjoj sjednici Županijske skupštine, no njeno uvrštavanje na dnevni red predložio je nezavisni Željko Lacković.

Lacković je to obrazložio ne samo velikim interesom javnosti za navedeni projekt, već i po tome što je u medijima pročitao da je župan Darko Koren bio na sastanku u Hrvatskim cestama.

– Ovo što se sada projektira nije brza cesta već križevačka obilaznica – ustvrdio je Lacković, dodavši da je u proračunu Hrvatskih cesta za taj projekt osigurano 37 milijuna kuna što bi, kako je rekao, moglo otići u krak prema Bjelovaru.

Županijska skupština većinom glasova odbila je uvrštenje te točke na dnevni red, ali župan Darko Koren Lackoviću je odgovorio:

– To je važna tema i nisam protiv da se o tome razgovara, ali s ovako ishitrenom dopunom ne bismo ništa dobili. Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić u jednom našem kontaktu prije tjedan dana obećao je da će oko 25. lipnja doći u Koprivničko-križevačku županiju. Tada ćemo imati najsvježije i najtočnije informacije o stanju projekta.

zatvori