Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnički šahisti uspješni na kadetskom prvenstvu Hrvatske, Jurica Srbiš uskoro međunarodni majstor

Šestorica mladih koprivničkih šahista osvojila su pehar i tri medalje na kadetskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Trogiru.

Prvenstvo je trajalo od 16. do 22. lipnja, a natjecali su se šahisti u kategorijama do 7, 9, 11, 13 i 15 godina. Bilo ih je više od 300.

Koprivnički su predstavnici bili najuspješniji u kategoriji do 13 godina gdje su osvojili treće i četvrto mjesto u konkurenciji od 62 igrača. Emanuel Bunić natjecanje je završio kao treći sa 7 osvojenih bodova (osvojio je i srebrnu medalju kao drugoplasirani do 12 godina), a Matej Zadro kao četvrti sa 6,5 bodova (ujedno je dobio brončanu medalju kao trećeplasirani do 12 godina). Jan Horčička natjecanje je završio na 19. mjestu s 5 bodova.

U kategoriji do 7 godina Simon Povijač osvojio je 7. mjesto s osvojenih 5 bodova iz devet kola. Petar Dimač zauzeo je 12. mjesto u kategoriji do 9 godina s 5,5 bodova, a ujedno je osvojio srebrnu medalju kao drugi igrač do 8 godina. Njih dvojica šah treniraju tek šest mjeseci, što je potvrda odličnog rada škole šaha Podravka.

Pavao Bunić s osvojenih 5 bodova natjecanje je završio na 25. mjestu između 60 sudionika u kategoriji do 11 godina.

Većina kadeta je na državnom prvenstvu nastupila kao ulazno godište te će i sljedeće godine nastupati u istoj kategoriji.

Kadete Mateja Zadru, Simona Povijača i Petra Dimača za prvenstvo je pripremao Krunoslav Novosel, Emanuela Bunića pripremali su Jurica Srbiš i Krunoslav Novosel, Jana Horčičku Vladimir Cvetnić i Krunoslav Novosel, a Pavla Bunića Matija Ostović.

Emanuel Bunić kao prošlogodišnji prvak Hrvatske do 11 godina nastupit će u kolovozu na Europskom prvenstvu za mlade u Bratislavi.

Članu stručnog stožera Jurici Srbišu će krajem ovog mjeseca na Upravnom odboru Međunarodne šahovske federacije biti priznata titula međunarodnog šahovskog majstora (IM) čime će postati prvi igrač s tom titulom na području sjeverozapadne Hrvatske.

Ustupio Petrica Koštić
Ustupio Petrica Koštić
Ustupio Petrica Koštić
Ustupio Petrica Koštić
zatvori