Ustupili iz Sveučilišta Sjever.
Studenti Sveučilišta Sjever u Koprivnici od jeseni konačno dobivaju menzu. Svečano će otvorenje biti 16. rujna, tri tjedna prije službenog početka nove akademske godine.

Dogovor su o tome ovih dana postigli predstavnici Sveučilišta i tvrtke KTC, koja je od resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja već ranije dobila posao organiziranja studentske prehrane u Koprivnici.

Iako je otvorenje studentske menze bilo najavljeno i prije, odluka odgode donesena je zbog predviđenog kraja nastave već sredinom lipnja, nakon čega slijedi stanka od gotovo tri mjeseca.

Tijekom proteklih mjeseci više se puta postavljalo pitanje datuma otvaranja menze unutar Kampusa, udaljene samo pedesetak metara od nastavne zgrade. Treba, prije svega, podsjetiti na činjenicu da je Sveučilište Sjever u taj objekt, inače dan na korištenje od strane Grada Koprivnice, uložilo 3,5 milijuna kuna vlastitog novca.

Ustupili iz Sveučilišta Sjever

To je, osim toga, i jedina studentska menza u okviru hrvatskih javnih sveučilišta koju nije financirala država. Kad je prošle godine objekt u cijelosti adaptiran i opremljen, ispostavilo se da je došlo do manje projektne pogreške, relativno brzo ispravljene.

No, to je iz niza proceduralnih razloga, budući da je tu riječ o velikom broju najrazličitijih dozvola i certifikata, dovelo do dugotrajnijeg zastoja.

Dodatni je problem zbog poznatih problema na tržištu rada predstavljalo i raspisivanje natječaja za koncesionara, zbog čega su studenti bili prisiljeni realizirati svoje pravo na dotiranu prehranu u spomenutom dislociranom restoranu.

Sada je i to riješeno pa će studenti, zaposlenici Sveučilišta Sjever i svi zainteresirani od rujna imati na raspolaganju jednu od najmodernijih studentskih menzi.

Studentski restoran na Kampusu// iz arhive