Četvrtak, 18. travnja 2024.

Kešer: Mediji plasiraju dezinformacije, Predsjedništvo SDP-a obustavilo je raspuštanje križevačkog ogranka jer je SDP ozbiljna stranka

Nije točno da je Predsjedništvo SDP-a poništilo odluke Županijskog odbora o raspuštanju četiri stranačke organizacije u Koprivničko-križevačkoj županiji, stoji u priopćenju koje je predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer danas uputio medijima.

Povod su mu bile, kako kaže, dezinformacije koje je medijima davao “takozvani visoki nepoznati, ali očito nepouzdan izvor”.

Na 6. sjednici Županijskog odbora SDP-a prošlog tjedna donesene su odluke o “primjeni statutarnih mjera” i rekonstrukciji organizacija koje su “odbile primijeniti metodologiju i izborne aktivnosti županijskog izbornog stožera te nisu u potpunosti ispunjavale svoje programske i političke zadatke”. Riječ je o gradskoj organizaciji SDP-a u Križevcima te općinskim organizacijama u Đelekovcu, Ferdinandovcu i Kloštru Podravskom.

O tim je odlukama Županijskog odbora nekoliko dana kasnije raspravljalo Predsjedništvo SDP-a te ih je, kaže Kešer, i potvrdilo, samo je “privremeno stavilo van snage Odluku o raspuštanju organa GO SDP-a Križevci, što je i logično za ozbiljnu i veliku stranku kao što je SDP”, navodi Kešer u priopćenju.

Predsjedništvo SDP-a osnovalo je tročlano povjerenstvo koje će razgovarati s čelnicima županijske i križevačke organizacije i potom će vrhu stranke predložiti daljnje postupanje.

Kešer u priopćenju najavljuje radno ljeto provođenja odluka donesenih na sjednici Županijskog odbora, odnosno izbore u organizacijama za koje su imenovani povjerenici te priprema za nadolazeće predsjedničke izbore.

“Osobno me žalosti činjenica da pojedini nepouzdani visoki izvori rade medijima štetu, a time rade štetu svojem narodu, stranačkim drugovima i SDP-u Koprivničko-križevačke županije, ali toga smo bili svjedoci i prijašnjih godina”, komentirao je Kešer i dodao: “Poručujem svima onima koji imaju zadatak destabilizirati socijaldemokraciju u Koprivničko-križevačkoj županiji da u tome neće uspjeti.”

Sva ostala pitanja i odgovori ostaju stranačka briga ili radost, zaključio je.

zatvori